Tony Parker veda etti...
San Antonio Spurs formasıyla 4 şampiyonluk kazanan, geçen sezon ise Charlotte Hornets'ta oynayan Tony Parker, aktif kariyerini noktaladı.
Fransız basketbolcu Parker, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "İnanılmaz bir yolculuktu. NBA ve Fransa Milli Takımı'nda yaşadığım inanılmaz anları rüyamda görsem inanmazdım. Her şey için teşekkürler." ifadelerini kullandı.
2001 NBA draftında Spurs tarafından 28. sırada seçilen Parker, 17 sezonda 2003, 2005, 2007 ve 2014'te olmak üzere 4 şampiyonluk kazandı. 6 kez all-star seçilen Parker, 2007'de final serisinin en değerli oyuncusu ödülünü aldı.
37 yaşındaki oyun kurucu, Fransa Milli Takımı formasıyla 2013'te Avrupa şampiyonluğuna ulaştı. 2018-19 sezonunda Charlotte Hornets'ta oynayan Parker, NBA kariyerinde 15,5 sayı ve 5,6 asist ortalamaları yakaladı.
İlgili Haberler
Mitchell'den LeBron itirafı: "Gelmeyecekse Golden State'i seçer sanıyo...
Ben Simmons: Basketbolu sevmediğim yalan!
Kawhi Leonard Toronto’ya adım attı: "Baskıya ihtiyacım var, kazanan bi...
Antetokounmpo Miami formasını giydi: "Heat kültürünün bir parçası olma...
NBA’de rekor kontrat kapıda: Nikola Jokic’ten geleceği hakkında net me...
LeBron James'ten 76ers'a ilk mesaj: "Ailemi ikinci turda elenmek için ...
Mavericks'te kadro sıkışıklığı: Tarık Biberovic'in adı listede
Yorumlar (0)