LeBron James'ten 76ers'a ilk mesaj: "Ailemi ikinci turda elenmek için bırakmadım"
LeBron James
LeBron James, Philadelphia 76ers formasıyla ilk kez basının karşısına çıktı. Kariyerinin 24. sezonuna hazırlanan 41 yaşındaki yıldız, hedefin şampiyonluk olduğunu açıkça ortaya koydu.
NBA'de 28 takımın medya günü yaptığı pazartesi, en çok konuşulan isim LeBron James oldu. Temmuz ayında 76ers'a imza atan, ancak Philadelphia'ya ilk kez gelen James, yaklaşık 20 dakika süren basın toplantısında yeni takımından beklentisini tek cümleyle özetledi: "Ailemi ikinci turda elenmek için bırakmadım. Bunu kesin olarak biliyorum."
James'in ailesi batı yakasında kalmaya devam ediyor. Yıllardır play-off'larda erken elenmesiyle anılan 76ers'ta çıtayı bu sözlerle yükselten James, başarı için konfor alanından çıkmak gerektiğini söyledi: "Büyük olabilmemiz için rahat olmayan şeyleri yapmamız gerekiyor. Rahatsız edici şeyleri yapmayı sevmek zorundasın."
"MAXEY KARARIMDA BELİRLEYİCİ OLDU"
James, 76ers'ı seçmesinde Tyrese Maxey ile arasındaki ilişkinin önemli rol oynadığını anlattı. İlgilendiği beş takımlık bir listesi olduğunu belirten James, "Tyrese ile iyi değil, harika bir ilişkimiz var. Oynayabileceğim takımları tek tek incelediğimde, o belirleyici faktörlerden biri oldu" dedi.
ESPN'e konuşan James, bir dönem kariyerini New York Knicks'te, Madison Square Garden'da bitirmeyi hayal ettiğini de doğruladı. Ancak Knicks'in geçen sezon şampiyon olması bu planı değiştirdi.
"HER ŞEYİ YAPABİLİRİM"
Yıldızlarla dolu kadroda nasıl bir rol üstleneceği sorulan James, "Takım benden ne isterse onu yaparım. Oyunumun avantajı, her şeyi yapabilmem, kelimenin tam anlamıyla" diye yanıt verdi. Ligde her şeyi gördüğünü belirten James, tecrübesinin şampiyonluk yaşamış olanlar dahil tüm takım arkadaşlarına katkı sağlamasını umduğunu söyledi.
Philadelphia taraftarıyla ilişkisine de değinen James, iki taraf arasında hep karşılıklı saygı olduğunu, ama bugüne kadar havanın "senden nefret ediyoruz" şeklinde olduğunu esprili bir dille anlattı.
Medya gününde 76ers'ın muhtemel ilk beşi de netleşti: Tyrese Maxey, VJ Edgecombe, Jaylen Brown, LeBron James ve Joel Embiid. Yaz döneminde Boston Celtics'ten takas yoluyla gelen Brown ile James'in katılımı, Philadelphia'yı şampiyonluk adayları arasına soktu. Muhabirler, Embiid'in yaz boyunca ciddi miktarda kilo verdiğini dikkat çekti.
76ers, yeni sezona 20 Ekim'de şampiyon New York Knicks deplasmanında başlayacak. Knicks'in şampiyonluk bayrağını göndere çekeceği gecede James, yıllarca hayalini kurduğu Madison Square Garden'da rakip olarak sahneye çıkacak. Noel gününde ise eski takımı Los Angeles Lakers'ı ağırlayacak.
İlgili Haberler
Antetokounmpo Miami formasını giydi: "Heat kültürünün bir parçası olma...
NBA’de rekor kontrat kapıda: Nikola Jokic’ten geleceği hakkında net me...
Mavericks'te kadro sıkışıklığı: Tarık Biberovic'in adı listede
Alperen Şengün'lü Rockets, yeni sezonu Çin'de açıyor: Rakip Mavericks
Stephen Curry, Warriors'la 2 yıllık uzatma imzaladı
Allen Iverson'ın mesajı, 76ers'ın efsanevi spikerini emeklilikten dönd...
Alperen Şengün: NBA'in en iyi oyuncusu olmak istiyorum
Yorumlar (0)