Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

Toker: İyi ekip olmak başarıyı getirdi

Ümit Milli Takım Baş antrenörü Erhan Toker, iyi bir ekip olmanın başarıyı getirdiğini söyledi.

Toker: İyi ekip olmak başarıyı getirdi

İlk olarak İspanya karşılaşması sonrasında yaşanan mutluluğu değerlendiren Erhan Toker, “Hem oyuncular hem de biz çok büyük bir mutluluk yaşıyoruz. Çünkü çok çalıştık ve çok da iyi hazırlandık. Bunun sonucunda da bu emeğimiz şampiyonlukla taçlandığı için çok mutluyuz. Ayrıca ilk kez Ümitler kategorisinde de şampiyonluk yaşadığımız için de ayrıca bir mutluluk yaşıyoruz” dedi.

Finalde karşılaştıkları İspanya karşısında rakibi iyi analiz ettiklerini belirten başarılı antrenör, “Çok iyi savunma yapan bir takıma karşı basketbol oynadık. Sonuçta tüm oynadığı takımlara karşı iyi savunma yaptılar ve biz de onları iyi analiz ettik. Maçın başında, Litvanya ile Sırbistan karşılaşmalarındaki gibi savunmada dirençli başlayamadık. Ancak sonrasında iyi rotasyon yaparak savunmada istediğimiz direnci yakalayabildik” diye konuştu.

Takım içerisindeki arkadaşlık ve dostluğun başarıyı getiren birinci etken olduğunu söyleyen Toker, “Oyuncuların hepsi birbirleriyle çok iyi arkadaşlar ve birlikte basketbol oynamaktan da büyük mutluluk duyuyorlar. Biz de bu durumdan ve onlarla olmaktan çok mutluyuz. Takımda hücum kapasitemiz çok yüksek ve iyi savunma yapmamız durumunda her takıma üstünlük sağlayacağımızı biliyorduk. Özellikle iyi savunma sonrasında hızlı hücumlardan bulduğumuz sayılar bizim işimizi çok kolaylaştırdı” açıklamasında bulundu.

Başarının bir ekip çalışması sayesinde geldiğinin altını çizen Ümit Milli Takım Baş antrenörü Erhan Toker, oyuncular dışında teknik, idari, sağlık, medya ve diğer çalışanların yoğun mesai harcamasıyla şampiyonluğun kenetlenerek geldiğini söyledi. Başarılı antrenör, sözlerini şu şekilde noktaladı: “Oyuncularla birlikte çalışan Türkiye Basketbol Federasyonu yetkilileri ve bize destek veren kişiler var. Milli Takım departmanı çalışanlarının yanı sıra, sağlık ekibi, basın ekibi ve oyuncuların ailelerini sayabiliriz. Bizi destekleyen herkese çok teşekkür etmek istiyorum. Şampiyonada doktor arkadaşımızın bir yakını vefat etti ve bir başka arkadaşımız burada bizimle oldu. Biz birbiriyle çok iyi anlaşan, zaman geçiren, dostluklar ve arkadaşlıklar kuran bir takımız. Bu takımın böyle birbiriyle sıkı olması, başarıyı da getirdi”




HABERE YORUM YAZIN

DİĞER ERKEK ALTYAPI MİLLİ TAKIMLAR HABERLERİ
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250