Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

Tofaş, Oostende galibiyetiyle başladı

FIBA Şampiyonlar Ligi F Grubu ilk hafta mücadelesindeTofaş, Belçika temsilcisi Filou Oostende’yi 92-83 mağlup ederek Avrupa’da sezona galibiyetle başladı.

Tofaş, Oostende galibiyetiyle başladı

FIBA Basketball Champions League (BCL) 2021-2022 sezonunda F Grubu’nda yer alan TOFAŞ, ilk hafta karşılaşmasında sahasında Belçika temsilcisi Filou Oostende’yi konuk etti. Nilüfer TOFAŞ Spor Salonu’nda oynanan maça Berk Uğurlu, Pako Cruz, Elgin Cook, Tomislav Zubcic, Muhsin Yaşar beşiyle başlayan Bursa temsilcisi, ilk basketini Muhsin ile buldu. Rakibin sayılarına Elgin Cook, Pako Cruz, Tomislav Zubcic ile karşılık veren Mavi Yeşilliler, 7. dakikada farkı çift hanelere çıkardı: 17-7. Elgin Cook, Jeremy Simmons, Kasey Shepherd ile skor bulmaya devam eden ev sahibi takım, Pako Cruz’un üçlüğüyle ilk periyodu 29-16 önde kapattı.

 

İkinci çeyreğe başında Kasey Shepherd ve Berke Büyüktuncel’in elinden sayılar bulan TOFAŞ Basketbol Takımı, Elgin Cook, Berk Uğurlu ve Tomislav Zubcic’in basketleriyle farkı çift hanelerde tuttu: 46-36. Bir üçlük de Kasey Shepherd’in elinden bulan Mavi Yeşilli takım, soyunma odasına 49-38 üstün girdi.

 

Üçüncü periyoda Muhsin Yaşar ve Elgin Cook’un sayılarıyla etkili başlayan TOFAŞ, 21. dakikada 14 sayılık farkı (53-29) yakaladı. Tomislav Zubcic ve Berk Uğurlu’nun basketleriyle farkın erimesine izin vermeyen Bursa temsilcisi, Pako Cruz’un üçlüğü sonrası Muhsin’in smacıyla farkı bu kez 16’ya (74-58) çıkarken, son çeyreğe 76-60 önde başladı.

 

Dördüncü periyotta ilk basketini Kasey Shepherd’ın üçlüğüyle bulan TOFAŞ, Elgin Cook ve Muhsin Yaşar ikilisinin sayılarıyla bitime 2.27 kala üstünlüğünü sürdürdü: 85-71. Konuk takım, son bölümde üst üste bulduğu sayılarla farkı tek hanelere indirirken, Pako Cruz’un serbest atışlarıyla sonuca giden Bursa ekibi, parkeden 92-83 üstün ayrılarak F Grubu’na galibiyetle başladı.

 

Filou Oostende karşısında TOFAŞ’ta Hırvat uzun forvet Tomislav Zubcic 19 sayı-9 ribaund-4 asist ile takımın en skorer ismi olurken; Muhsin Yaşar 18 sayı-7 ribaund-2 asist-1 blok ile öne çıkan bir diğer oyuncu oldu.


HABER VİDEOSU





Etiketler :
HABERE YORUM YAZIN

DİĞER BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE HABERLERİ
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250