Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

Şampiyonlar Ligi Sekizli Finali Nizhny Novgorod’da

Basketbol Şampiyonlar Ligi (BCL) 2021’in Sekizli Finali’nin ev sahipliğini Rusya'nın Nizhny Novgorod şehri yapacak. BCL’de 2020-21 sezonunu sonuçlandıracak sezon sonu turnuvası 5-9 Mayıs 2021 tarihleri arasında düzenlenecek.

Şampiyonlar Ligi Sekizli Finali Nizhny Novgorod’da

Altı farklı ülkeyi temsil eden sekiz takım, Mayıs ayının ilk haftasında Rusya'nın Nizhny Novgorod kentinde tek maçlı eleme formatında oynanacak olan Basketbol Şampiyonlar Ligi'nin beşinci sezonu finaline katılacak. Maçlar, Nizhny Novgorod Kulübü’nün sahası olan Kültür ve Eğlence Kompleksi Nagorny Arena’da oynanacak.

Türkiye’den Pınar Karşıyaka’nın da yer alacağı BCL Sekizli Finali’nde mücadele edecek takımlar şu şekilde (alfabetik sırayla): Casademont Zaragoza (İspanya), ERA Nymburk (Çekya), Hapoel Unet-Credit Holon (İsrail), Hereda San Pablo Burgos (İspanya), Lenovo Tenerife (İspanya), Nizhny Novgorod (Rusya), Pınar Karşıyaka, SIG Strasbourg (Fransa).

Sekizli Final, FIBA Basketbola Geri Dönüş Protokolü ve Rus yetkililer tarafından uygulanan ilgili düzenlemelere uygun olarak düzenlenecek.
Basketbol Şampiyonlar Ligi CEO'su Patrick Comninos, konuyla ilgili olarak, “Nizhny Novgorod'un Basketbol Şampiyonlar Ligi Sekizli Finali’ne ev sahipliği yapacak olmasından dolayı çok heyecanlıyız. Bu etkinliği en iyi ve takımlarımız için en güvenli şekilde düzenlememize yardımcı olma taahhütlerinden dolayı Rusya yetkililerine, Rusya Basketbol Federasyonu'na, VTB Ligi'ne ve ev sahibi kulübe minnettarız. Rusya’daki arenada taraftar bulundurma olasılığı bu kararı almamızda önemli bir rol oynadı ve tribünlerdeki seyircilerin olması heyecanına bir kez daha tanık olmayı dört gözle bekliyoruz. Ev sahibi kulübün bulunduğu Nizhny Novgorod şehri 2021'de 800’üncü yıl dönümünü kutlarken, özellikle onlar için bu çok özel yılda, bu tarihi etkinliği organize etme hevesini de gördük.

Koronavirüs salgınının yarattığı zor duruma rağmen, zorlu bir sezon boyunca mücadele edip finale gelmiş sekiz kulübün katılımını Sekizli Final ile ödüllendirme fırsatına sahip olduğumuz için çok heyecanlıyız. Sekizli Final, Avrupa'daki basketbolseverler için benzersiz bir basketbol haftasını garanti ediyor” dedi.

Etkinlikte çeyrek finaller 5-6 Mayıs'ta oynanacak ve play-offlarda ilk sırayı alan takımlar ikinci sırayı alan takımlarla karşı karşıya gelecek. Yarı Finaller 7 Mayıs'ta ve üçüncülük maçı ile final 9 Mayıs'ta oynanacak.

Eşleşlemelerin belli olacağı kura çekimi 16 Nisan Cuma günü TSİ 15.00’te yapılacak ve kura çekimi championsleague.basketball adresinden canlı yayımlanacak.
 




Etiketler :
HABERE YORUM YAZIN

DİĞER BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE HABERLERİ
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250