Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

Potanın Perileri'nin aday kadrosu açıklandı

Çek Cumhuriyeti’nin ev sahipliğinde organize edilecek Avrupa Şampiyonası’nda mücadele edecek olan A Milli Kadın Takımımızın aday kadrosu açıklandı.

Potanın Perileri'nin aday kadrosu açıklandı

 

2 Mayıs Salı günü İstanbul’da kampa girecek olan Ay Yıldızlılarımız, 17 Mayıs Çarşamba günü ise kondisyon çalışmaları için Slovenya’ya gidecek. Slovenya’da üç hazırlık maçı oynayacak olan milliler, yurda döndükten sonra 3-4 Haziran’da Rusya’da iki tane hazırlık maçı oynayacak. A Milli Kadın Takım aday kadrosu, 9 ve 10 Haziran’da Letonya ile iki hazırlık maçı yaptıktan sonra 13 Haziran Salı günü Avrupa Şampiyonası’na katılmak üzere Çek Cumhuriyeti’ne gidecek.

Ülkemizi En İyi Şekilde Temsil Etmek İstiyoruz
Milli Takımlar Direktörü Haluk Yıldırım, A Milli Kadın Takımımızın son yıllarda önemli başarılara imza attığını belirtirken, “Kadın basketbolunda bu yıl kulüpler düzeyinde önemli başarılar elde ettik. Çek Cumhuriyeti’nde düzenlenecek Avrupa Şampiyonası’nda milli takımlar düzeyinde de başarılarımızı sürdürmeyi hedefliyoruz. Öncelikli olarak Avrupa Şampiyonası’na en iyi şekilde hazırlanmak ve turnuvaya da en iyi durumda gitmek istiyoruz. Bilyoner.com KBL’de play-off heyecanı devam ettiği için, kulüp maçları devam eden oyuncularımızdan eksik şekilde hazırlıklarımıza başlayacağız. Kulüplerinde sezonu tamamlanan oyuncularımız da bizimle ilerleyen bölümlerde birlikte olacaklar” dedi.

Gençlerimize İlham Vermek İstiyoruz
A Milli Kadın Takım Menajeri Zeynep Gül Ene, Avrupa Şampiyonası öncesi gerçekleştirilecek kamp programıyla ilgili olarak yapmış olduğu açıklamada, “2017 FIBA Kadınlar Avrupa Şampiyonası için geri sayım başladı. Basketbolumuz için çok önemli ve heyecanlı bir döneme giriyoruz. Bu takımın formasını giymiş oyuncular, hem kadın basketbolunu hem de ülke basketbolunu her zaman üst seviyeye taşıdılar. 2015 yılında düzenlenen turnuvada millilerimiz, 5.olarak Olimpiyat Elemeleri oynamaya hak kazanmıştı. Her daim başarılarıyla ülkemizi gururlandıran kadın basketbolcularımızın, elde edecekleri başarılarla bir kez daha Türk Basketbolu’nun geleceğine ilham vermeye devam edeceğine inanıyorum” dedi.

En İyi Şekilde Hazırlanmak ve En İyi Dereceyi Elde Etmeyi Hedefliyoruz
A Milli Takım Başantrenörü Ekrem Memnun ise "Aday kadromuza, çekirdek kadromuzu destekleyecek genç, tecrübeli oyuncuları dahil ettik. Hem kadromuzdaki isimlerin hem de kadroya giremeyen diğer arkadaşlarımızın çok değerli isimler olduğunu biliyoruz. Bu yapımızla Çek Cumhuriyeti’nde düzenlenecek turnuvaya en iyi şekilde hazırlanmak ve iyi dereceyi elde etmek istiyoruz. Kamp süresince iyi çalışıp, günden güne ilerleyen bir takım olarak ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek istiyoruz” açıklamasında bulundu.

A Milli Kadın Takım aday kadrosu şöyle:
Ayşegül Günay, Şaziye İvegin Üner, Lara Sanders Bellona AGÜ
Kübra İmren Siyahdemir, Beşiktaş JK
Tilbe Şenyürek, Elif Emirtekin, Özge Kavurmacıoğlu Botaş
Hülya Çoklar Canik Belediye
Birsel Vardarlı Demirmen, Tuğçe Canıtez, Esra Ural Fenerbahçe
Ayşe Cora, Pelin Derya Bilgiç, Melis Gülcan, Işıl Alben, Cansu Köksal, Pınar Gezici Galatasaray
Safiye Simay Karaman, Merve Aydin Girne Üniversitesi
İlayda Güner İstanbul Üniversitesi
Olcay Çakır Turgut, Kuanitra Holingsvorth, Bahar Çağlar Yakın Doğu Üniversitesi


Kaynak: tbf

Etiketler :
HABERE YORUM YAZIN

DİĞER KADIN A MİLLİ TAKIM HABERLERİ
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250