Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

Potanın Perileri Yeni Zelanda’ya fark attı

Uluslararası Minsk Turnuvası’ndaki ikinci maçında A Milli Kadın Takımım, Yeni Zelanda’yı 70-39’luk skorla mağlup etti.

Potanın Perileri Yeni Zelanda’ya fark attı

Millilerimiz mücadeleye Olcay Çakır, Tuğçe Canıtez, Birsel Vardarlı Demirmen, Lara Sanders, Şebnem Kimyacıoğlu beşiyle başlarken, Yeni Zelanda da Micaela Cocks, Kalani Pupcell, Chevannah Paalvast, Antonia Edmondson ve Jillian Harmon beşiyle parkede yer aldı.

Karşılıklı sayılarla başlayan birinci çeyrekte ilk 3 dakikanın 4-3 Yeni elanda üstünlüğüyle geçilmesini ardından 9-0’lık bir seri yakalayan A Milli Kadın Takımımız durumu 12-4’e getirdi. Işıl Alben’in kullandığı serbest atışın ardından Birsel Vardarlı’nın bulduğu üç sayılık isabetle Ay Yıldızlılar ikinci çeyreğe 16-6 önde girdi. İkinci periyotta Kalani Pupcell ile sayılar bulan Yeni Zelanda’ya Bahar Çağlar ve Tilbe Şenyürek ile karşılık veren milliler rakibinin farkı azaltmasına izin vermedi. İkinci çeyreğin son 6 dakikasında 11-0’lık bir seri yakalayan Ay Yıldızlılar soyunma odasına 17 sayı farkla 33-16 üstün gitti.

Üçüncü periyoda savunmada oldukça dirençli başlayan Ay Yıldızlılar oyunun ilk 4 dakikasında Yeni Zelanda’ya skor üretme şansı tanımazken takımımız adına ilk sayılar Olcay Çakır’dan geldi. Sahadaki üstünlüğü elinde tutan A Milli Kadın Takımımız farkı giderek açtı ve son periyoda 57-24’lük skorla önde girdi. Son çeyrekte de etkili oyununu sürdüren Ay Yıldızlılar karşılaşmayı 31 sayı farkla 70-39 kazandı ve turnuvada 2’de 2 yaptı.


Kaynak: tbf

Etiketler :
HABERE YORUM YAZIN

DİĞER KADIN A MİLLİ TAKIM HABERLERİ
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250