Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

Pınar Karşıyakalı Vernon Carey Jr tarihe geçti

Pınar Karşıyaka'nın 22 yaşındaki pivotu Vernon Carey Jr, Basketbol Şampiyonlar Ligi'nde Ekim ayının En Değerli Oyuncusu (MVP) seçildi. Şubat 2001'de doğan Carey Jr, şu anda BCL'de ayın MVP'si ödülünü kazanan en genç oyuncu unvanını da aldı.

Pınar Karşıyakalı Vernon Carey Jr tarihe geçti

Carey, ilk BCL mücadelesine Filou Oostende'ye karşı 18 sayılık bir performansla başladı ve Belçika'nın şampiyonuna karşı 9/13 saha içi isabeti, 9 ribaund, 3 asist ve 3 blokla oynarken, EWE Baskets Oldenburg karşılaşmasında ise 15 sayı, 7/8 şut, 4 ribaund ve 2 blok ile oynadı.

İlk iki maçında verimlilik açısından 29 ve 21 puan alarak, geride kalan iki haftanın ardından tüm BCL'in en verimli oyuncusu oldu. İstatistikler sadece göz testini doğruluyor. Vernon Carey Jr. tüm bunları Avrupa'da profesyonel bir oyuncu olarak ilk ayında başardı.

BCL’e açıklamalarda bulunan Vernon, “Basketbolda hangi takım veya lig olursa olsun, başarılı olmak istiyorsanız uyum sağlamanız gerektiğini düşünüyorum. Pek çok deneyimli takım arkadaşım var ama bence Errick Mccollum bana ve takıma yardımcı olacak noktaları ve eğilimleri öğreterek en çok yardımcı olan kişi oldu.” şeklinde konuştu.

Sezona güçlü bir başlangıç yapan Pınar Karşıyaka, BCL Güç Sıralaması’nda da birinci sıraya yerleşti. Sezon için henüz çok erken ama bu takım, 2021'de Nizhny Novgorod'da oynanan BCL Finali’nde final maçına yükselen 2021 kadrosunun esintilerini taşıyor gibi gözüküyor.

Bu seneki dörtlü final şansları için de yorum yapan Carey, “Kesinlikle finale kadar gidecek potansiyele sahip olduğumuzu hissediyorum, daha iyi olmaya ve ilerlemeye devam etmeliyiz ve bunu yaparsak her şeyin yerli yerine oturacağını düşünüyorum.” dedi.

Pınar Karşıyaka Başantrenörü Ufuk Sarıca ile ilişkilerine de değinen Vernon, “Koç Sarıca ile ilişkim kesinlikle iyiye gidiyor, aynı zamanda Avrupa oyun stilini geliştirmeme ve anlamama da yardımcı oluyor, bu yüzden onunla çalışmak benim için gerçekten çok iyi oldu.” ifadelerini kullandı.

Vernon Carey Jr., MVP ödülünü Pınar Karşıyaka'nın iç sahada oynayacağı gelecek maç öncesinde alacak.

 




Etiketler :
HABERE YORUM YAZIN

DİĞER BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE HABERLERİ
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250