Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

Özkan Kılıç: Geleceğe daha umutla bakıyorum

Banvit Basketbol Sportif A.Ş. Başkanı Özkan Kılıç, U15 takımının Türkiye Şampiyonluğuna ulaşması ile sona eren 2017-2018 sezonunu değerlendirirken, çok mutlu ve gururlu olduklarını, geleceğe ise daha umutla baktıklarını ifade etti.

Özkan Kılıç: Geleceğe daha umutla bakıyorum

Başkan Özkan Kılıç açıklaması şöyle:
    
"Banvit Basketbol Kulübü olarak, 2017-2018 sezonunu başımız dik bir şekilde tamamlamış olmanın haklı gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Tüm basketbol kamuoyunun da yakından bildiği üzere son yıllarda ciddi şekilde azalan bütçemize rağmen, Avrupa’nın en kaliteli ve ilgi çekici ligi olan Tahincioğlu Basketbol Süper Liginde zirve yarışından vazgeçmedik ve yarı final oynama başarısı gösterdik. Yarı finalde Avrupa’nın en iyi takımlarından birisi olan Fenerbahçe Doğuş’a karşı, özellikle altyapımızdan yetişen genç Türk oyuncularımızın sahada oldukları dakikalar ve geri adım atmadan vermiş oldukları mücadele bizimle beraber, tüm basketbol severlerin takdirini kazandı. Geçen sezon final oynama başarısı gösterdiğimiz FIBA Şampiyonlar Liginde ise, belki de bu seferinde kupaya uzanacağımız Dörtlü Final’in şanssız bir şekilde kıyısından döndük. Nitekim Dörtlü Final’de kupayı, normal sezonda iki kez mağlup ettiğimiz Yunanistan’ın AEK takımı kazandı.

Türkiye Basketbol Liginde ise tamamı altyapıdan yetiştirdiğimiz oyunculardan oluşan, 19 yaş ortalamasına sahip pilot takımımız Bandırma Kırmızı play-off oynama başarısı gösterirken, daha da önemlisi oyuncularımızın gelişimi açısından bizleri oldukça mutlu etti.

Bu sezon bizi yine en çok mutlu eden ise Altyapı takımlarımız oldu. Kulübümüzün kuruluş aşamasından itibaren büyük bir aşk ve heyecanla bağlandığımız ve kısıtlı imkânlarımıza rağmen inancımızdan ödün vermeden yatırıma devam ettiğimiz Altyapımız U15 ve U16 kategorilerinde Türkiye Şampiyonluğuna ulaştı. Bu sene ilk kez düzenlenen Basketbol Gelişim Liginde mücadele eden ve Bandırma Kırmızı ile beraber iki farklı lig oynamak durumunda kalan Gelişim Takımımız yoğun geçen sezonun da etkisiyle çok arzuladığımız ve hedeflediğimiz sonuç olmasa da Dörtlü Finalde yer aldı.

    
Kulübümüz adına başarılarla dolu geçen sezonun ardından yaşadığımız bir diğer mutluluk ise şu ana kadar açıklanan Milli Takım kadrolarında kendilerine yer bulan 22 sporcumuz oldu. İnanıyorum ki, Banvit sporcularının nüvesini oluşturduğu Milli Takımlarımızda Avrupa ve Dünya Şampiyonalarında alacakları başarılı sonuçlar ile yine göğsümüzü kabartacaklardır.

140 bin nüfuslu bir ilçede, son derece kısıtlı imkânlar ile verdiğimiz mücadeleye, önümüzdeki senelerde de ilk günkü heyecanla devam edeceğimizin bilinmesini isterim. Banvit Basketbol Kulübü, ilk günden itibaren desteğini esirgemeyen centilmen seyircisi, düzenli organizasyonu, istikrarlı yönetim anlayışı ve pırıl pırıl gençleri ile mücadele ettiği tüm yarışmalarda iddiasını sürdürecek, Bandırma’nın ve Türk Basketbolunun yüz akı olmaya devam edecektir."




Etiketler :
HABERE YORUM YAZIN

DİĞER BASKETBOL SÜPER LİGİ HABERLERİ
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250