Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

Onuralp Bitim seneye NBA Draftları’na katılacak

Pınar Karşıyaka’nın genç oyuncusu Onuralp Bitim, Karşıyaka Spor Kulübü YouTube kanalında yayınlanan 5 Soru 5 Cevap yarışmasının haftanın finaline konuk oldu ve önemli açıklamalarda bulundu.

Onuralp Bitim seneye NBA Draftları’na katılacak

Sezonun devam etmesi halinde FIBA Europe Cup’ta şampiyonluğuna ulaşacaklarından emin olduğunu ifade eden Onuralp Bitim, ING Basketbol Süper Ligi’nde final oynayacaklarını dile getirdi. 1999 doğumlu genç oyuncu önümüzdeki sezon NBA Draftları’na katılmayı planladığını da açıkladı.

COVID-19 salgınının ardından sezonun iptal edilmesiyle karantina sürecinde yaşadıklarını anlatan Onuralp Bitim, “Aslında sezon içerisinde Avrupa kupası oynadığımız ve sık sık deplasmanlara gittiğimiz için sezon oldukça tempolu geçiyor. Bu karantina sürecinde, yapmak için kendime daha fazla vakit ayırmam gereken şeyleri yapma şansım oldu. Bireysel olarak kendime basketbol dışında bir şeyler katmak için iyi bir süre oldu ama bu kadar ara da fazla. O yoğun tempodan sonra bu ara başta güzel oluyor ancak biraz sıkılmaya başladığımı da söyleyebilirim. Kesinlikle sahada olmayı özledik.” şeklinde konuştu.

Onuralp Bitim, basketbola başlama sürecinden, altyapı kariyerinden ve İzmir’e dönüşü hakkında konuşurken Bitim, “Ben İzmir’e küçük yaşta babamın basketbol kariyerine devam etmesi nedeniyle geldim. Sonrasında da İzmir’de kaldık. Bir dönem Karşıyaka’da oynadım sonrasında 9 Eylül’e geçtim. Daha sonrasında ise istanbul’a transfer oldum ve A Takım kariyerimin başlamasının ardından buraya yeniden gelmek nasip oldu. Benim de çocukken sokakta basketbol veya futbol oynadığım, farklı aktivitelerde bulunduğum şehir İzmir. Dolayısıyla burada kendimi ait hissedebileceğim evimde hissedebileceğim bir şehir. İstanbul’u da çok seviyorum ama İzmir’e döndüğümde sanki tatilden evime dönmüş hissiyatına kapıldım. Benim için çok özel bir yer yani.” İfadelerini kullandı.

Anne ve babasının basketbolcu olmasının kendisine kariyerinde bir avantaj veya dezavantaj yaratıp yaratmadığı sorulması üzerine Onuralp Bitim, “Aslında hiçbir dezavantajını yaşamadım. Hangi konuda bir dezavantaj yaratacağını da bilemiyorum ama belki stres konusunda olabilirdi. Benim annem de profesyonel olarak basketbol oynuyordu, Fenerbahçe’de forma giyiyordu ve asist özelliği ön planda olan bir oyuncuydu. Ben doğduğumdan beri basketbol sahalarının içindeymişim. Anlatıyorlar, daha bir haftalıkken babamın maçına gitmişim. O dönemki en iyi basketbolcular, en iyi antrenörlerin içerisinde bulunduğum için ne zaman basketbol dünyasından biriyle tanışsam ‘Ben senin küçüklüğünü de biliyorum’ diyor. İlk A takıma çıktığımda çocukken babamın arkadaşı olarak tanıştığım ağabeylerimle aynı sahada olmak benim için garip olmuştu.” yanıtını verdi.

Onuralp Bitim, son olarak kariyerinin gidişatı ve kariyer hedeflerinden bahsederken önemli açıklamalarda bulundu ve “Şu anki gelişimim açısından daha iyisini yapabileceğim birçok alan mevcut ama herhangi bir şekilde ‘şunda eksiğim’ veya ‘şunu kötü yapıyorum’ dediğim bir şey yok. Hem yaşımdan ötürü hem de kendi potansiyelimi bildiğim için yolun çok başında olduğunu düşünüyorum. Onun haricinde kariyer planımda bu sezon benim için çok önemliydi hem takım olarak hem de bireysel anlamda çok güzel gidiyorduk. COVID-19 salgını olmasaydı FIBA Europe Cup’ı kesinlikle kazanmıştık benim gözümde. BSL’de ise ligi ilk iki sırada bitirip final oynayacağımızı düşünüyordum. Pınar Karşıyaka’nın bu sezon büyük hedeflerine giden yolda önemli takımlara karşı oynayacağı maçlarda kendimi gösterebileceğimi düşünüyordum. Bu sezon için mutluyum ama sezonun oynanmayan, en heyecanlı en keyifli kısmı kaçtığı için de üzgünüm ancak dediğim gibi yaşım geç. Önümüzdeki sezon NBA Draftları’na katılmayı planlıyorum. Kariyerim boyunca NBA hedefim her zaman mevcut olacak onun dışında ise Avrupa’da kaldığım sürece kariyerimi bir EuroLeague takımda devam ettirmek isterim. EuroLeague’de adından söz ettiren Türk oyunculardan bir tanesi olmak isterim” ifadelerini kullandı.




Etiketler :
HABERE YORUM YAZIN

DİĞER BASKETBOL SÜPER LİGİ HABERLERİ
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250