Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

18-11-2016 NBA

NBA'de heyecan sürüyor...

Dünyanın en çok takip edilen basketbol ligi NBA’de, her maçta yeni bir sürpriz taraftarları bekliyor. NBA sezonunda 3.hafta geride kalırken bu haftanın önemli gelişmelerine bir göz atalım;

NBA'de heyecan sürüyor...

NBA 2016-17 sezonunun ilk maçları mükemmel performanslara sahne oldu. NBA’de ilk 3 haftada altı oyuncu, çıktıkları ilk altı müsabakada en az 30 sayı ortalamayla NBA tarihinde bir ilke imza attı. Toronto Raptors oyuncusu Demar DeRozan, sezonun en iyi başlangıcını gerçekleştirerek, NBA tarihinde Michael Jordan’dan (1986-87 Sezonu) sonra bunu başaran ilk oyuncu oldu. Daha ilk haftalardan tarihi sayılara imza atan James Harden ve Russell Westbrook’un yanı sıra geçtiğimiz sezonun yıldızlarından Stephen Curry de bir maçta 13 üçlük atarak rekor kırdı.

KÜÇÜK ÜNİVERSİTE BÜYÜK YETENEK:

NBA’da üniversite takımlarından yetişen birçok oyuncu var ancak küçük üniversitelerden gelen yetenekli oyuncular dikkatleri üzerine çekmekte oldukça başarılı. Bu oyunculara en büyük örnek; Davidson’dan gelen Stephen Curry. Trail Blazers’da Damian Lillard (Weber State) ve CJ McCollum (Lehigh) da akla gelen önemli isimlerden. Back-to-back seçmelerinde takıma alınan Lillard ve McCollum NBA’in en iyi defans oyuncuları olarak öne çıkıyor. İkilinin NBA’deki yolculuklarında geliştirdikleri dostlukları uzun yıllar önceye dayanıyor.

BABALAR VE OĞULLARI:

Thunder’ın yakın zamanda transfer ettiği Jerami Grant ve Domantas Sabonis, 1995-96 sezonunda Trail Blazers’ta forma giyen babaları gibi takım arkadaşı oldu. 2014 yılında ikinci seride seçilen, Harvey Grant’ın oğlu ve aynı zamanda Horace Grant’ın yeğeni olan Jerami, NBA’de atletik yapısı ve güçlü çalışma ahlakıyla biliniyor. Arvydas Sabonis’in oğlu Domantas ise, ilk seri seçimlerinde her oyuna çaylak olarak başlayarak, 20 yaşında kendi yeteneklerini sergileme fırsatı buldu. Domantas, 2016 Rio Olimpiyatlarında Litvanya’yı temsil etti.

SETH’İN ZAMANI:

İki kez MVP seçilen Steph Curry’nin kardeşi ve Altıncı Adam Ödülü sahibi Dell’in oğlu Dallas’dan Seth Curry, NBA’de kendi kariyerini oluşturuyor. 2013 yılında draft edilen ancak serbest oyuncu olarak yola devam eden Seth, kariyerinde ilk defa bir NBA sezonunda normal süre almaya başladı. 8 Kasım’da kariyerinin en önemli performansını göstererek 23 sayı attı. Seth, Dallas Mavericks’de deneyimli Wes Matthews ve J.J. Barea’nın yanında üç serbest guard oyuncusundan birisi.

RANDLE VE GREEN’İN ORTAK NOKTASI:

Lakers’ta üçüncü sezonunu oynayan hücum oyuncusu Julius Randle ile Warriors’tan Draymond Green arasındaki benzerlikler hemen göze çarpıyor. Her ikisi de oyunu çeşitli şekillerde etkileyebilecek bir tutkuya sahip. İkili, saha dışında da dostluklarına devam ederken Randle, Green’i mentoru olarak tanımlıyor. Lakers takımının koçu Luke Walton’u da bu ikilinin ortak noktalarına ekleyebiliriz. Green, Warriors’ta iki sene asistan koçluk yapan Walton’u bugün geldiği yerde büyük payı olan biri olarak tanımlıyor.

YILDIZIN GERİ DÖNÜŞÜ:

Harrison Barnes’ın geçen sezon yer aldığı Warriors’un ilk beşine, iki defa MVP seçilen Stephen Curry dahil üç All-Star oyuncusu katıldı. Bu nedenle takımın tüm zamanların en iyi normal sezonunu geçirmesinde önemli bir rolü olmasına rağmen Barnes gölgede kaldı. Sezon bitiminde Dallas’la sözleşme imzalayan Barnes, bir Mavericks olarak sezona 30 sayı kaydettiği bir maçla başladı. Artık Barnes, neler yapabileceğini gösteriyor ve kendisinden daha fazla sorumluluk alması bekleniyor.

KOÇ STACK:

NBA D-Ligi’nin 13 yeni baş antrenöründen biri olan ve iki defa All-Star seçilen eski NBA oyuncusu Jerry Stackhouse, Raptors’ın pilot takımı 905’in koçluğuna getirildi. Stackhouse; geçen sezon Toronto’da aldığı antrenör yardımcılığı görevini, NBA’de baş antrenör olma hedefine giden yolda atılması gereken bir adım olarak görüyor. D-Ligi’nde tek aktif kadın antrenör olarak Nikki Gross da bulunuyor.




Etiketler : nba
HABERE YORUM YAZIN

DİĞER NBA HABERLERİ
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250