Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

06-05-2020 GENEL

Mini Basketbol ile evde eğlenceli basketbol aktiviteleri

IBF, dünyayı sarsan COVID-19 virüs salgını nedeniyle yaşanan bu sıkıntılı ve belirsiz dönemde, basketbolu canlı tutmak amacıyla, halka açık oyun alanlarına gitmeye çok az vakit bulabilen veya hiç fırsatı olmayan ve evlerde karantinada olan küçük çocuklu ailelere öneriler sunuyor.

Mini Basketbol ile evde eğlenceli basketbol aktiviteleri

IBF ve Mini Basketbol, geliştirdiği eğlenceli ve oyun tabanlı öğrenme etkinlikleri sayesinde ailelere, evlerinde gerçekleştirebilecekleri basketbol etkinlikleri hakkında ilham vermeyi amaçlıyor.

Uluslararası Basketbol Federasyonu (FIBA) ve IBF’nin dünya çapındaki bir girişimi olan Mini Basketbol, 5-12 yaş arası çocuklar için, oyun tabanlı öğrenmeyi ön plana çıkarıyor. IBF, çocukların genç yaşta aktif olmalarını sağlamanın, onlara gelecekte sağlıklı kalmak için doğru düşünce yapısını vereceğine inanıyor. Çocukların evde kaldığı bu dönemde, onları aktif tutmak daha da önemli, bu yüzden IBF; Mini Basketbol Uzmanı ve ICoachKids Direktörü Sergio Lara-Bercial ile birlikte çalışarak, ebeveynlerin evde çocuklarıyla yapabilecekleri eğlenceli ve oyun tabanlı öğrenme etkinlikleri geliştirdi.

Evde gerçekleştirilecek basketbol aktiviteleri, her evde bulunabilecek minimum miktarda malzeme gerektirir ve aktiviteleri her yaştan çocukla, özellikle küçük yaştaki çocuklarla yapmak kolay ve eğlencelidir.

Bu aktivitelerin ilk bölümüne IBF’nin YouTube kanalından ulaşılabilinir. Kanala ulaşmak için tıklayınız.
FIBA, çocukları oynamaya teşvik etmek için, önerilen etkinliklerden birini yapan veya yeni oyunlar icat ederek, bu etkinlikleri gerçekleştiren çocuklarının görüntülerini paylaşan kişilere belli sayıda Molten basketbol topu veriyor. Twitter üzerinden #BasketballAtHome etiketini kullanarak ve Instagram üzerinden @BasketballForGood hesabını etiketleyerek fotoğraf veya video yayınlayabilir ya da alternatif olarak, fotoğrafınızı veya videonuzu bbfg@fiba.basketball adresine gönderebilirsiniz. 

YouTube kanalına gelecek haftalarda yeni videolar yüklenecektir.

 




Etiketler :
HABERE YORUM YAZIN

DİĞER GENEL HABERLERİ
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250