Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

Mersin Büyükşehir ligden çekilmeyi değerlendirecek...

Mersin Büyükşehir Belediyespor, sert bir açıklama yayınlayarak TBF'yi eleştirdi ve ligden çekilmeyi düşündüklerini belirtti. Açıklama şöyle:

Mersin Büyükşehir ligden çekilmeyi değerlendirecek...

"1991 yılında kurulmuş olan Mersin Büyükşehir Belediye Spor Kulübü 8 branşta faaliyet göstermesine karşın özellikle Erkek ve Kadın Basketbol Branşını lokomotif olarak belirlemiş olup Türk Basketboluna uzun yıllardır hizmet etmektedir.

2002 yılında erkek basketbol takımımızın bölgesel ligde başlayan macerası bir çok başarı ile süper lig düzeyine çıkmış ve 10 yıl kesintisiz süper ligde devam etmiştir. Son 2 yıldır da TB2L de mücadele etmektedir.

2016-2017 sezonunda TB2L de mücadele eden takımımız ligin normal sezonunda grubunu 2.sırada bitirerek play-off oynamaya hak kazanmıştır. Play-off grubunda rakibini 2-0 lık seri ile mağlup ederek final grubuna kalmıştır. Burada da ligi 5.sırada bitirmiştir.

Statü gereği ilk iki takım bir üst lige çıkmasına mukabil üst ligdeki bir takımın ligden çekilmesinden dolayı yeni bir takımın TBL ye çıkma durumu hasıl olmuştur. 3.sıradaki takım da statü gereği üst lige alınmıştır. Ardından da yine TBL de mücadele eden bir takım ligden çekildiğini beyan etmiştir. Bu şartlarda üst lige çıkacak diğer takımın Basketbol Federasyonu tarafından belirlenmesi gündeme gelmiş ve kulüplere davetiye göndererek bu konudaki talepleri almıştır. 07/08/2017 tarihinde kulübümüz üst lige katılma konusundaki irade ve talebini Federasyona bildirmiştir.

Ancak 09/08/2017 tarihinde Federasyonun internet sitesinden yapılan açıklama da kendi ligimizde geçen yıl mücadele etmekten imtina eden ve bölgesel ligde sezonu tamamlayan, bu yılda bölgesel ligin kapanmasına rağmen TB2L ye başvuru dahi yapmayan bir takımın TBL ye alındığını öğrenmiş bulunmaktayız.

Geçtiğimiz sezonda da benzer durumla karşı karşıya kalan kulübümüz, lige bu şartlarla kabulüne karar verilen diğer iki takımın, mücadele ettiğimiz ligde bulunmasından dolayı herhangi bir usulsüzlük görmediğinden, Federasyonun takdirini makul bulmuş ve herhangi bir tepki göstermemiştir.

Ancak bu yıl maruz kaldığımız durum çok farklı, adaletsiz, haksız, elim ve vahimdir. Bizimle beraber aynı ligde dahi mücadele etmemiş ve bir alt ligde (Bölgesel Amatör Lig) sezonu tamamlamış bir takımın 2 lig birden atlatılarak bizim üst ligimize davet edilmesinin mantıklı açıklaması nedir? Ya da var mıdır? Bunu kamuoyunun takdirine bırakıyoruz.

Yıllardır Kadın ve Erkek basketboluna hizmet veren Kadın Basketbolunda Süper Ligin yanında Gelişim Takımını kurup, TKBL de mücadele eden kulübümüzün maruz kaldığı bu durum şevkimizi, adil bir yönetim ve güven ortamını, Federasyona olan inancımızı kırmıştır.

Kulübümüz bu şartlarda basketbol branşında yaptığımız yatırımların ve böyle adaletsizliklerin yaşandığı branşlarda mücadele etmenin çok anlamlı olduğunu da düşünmemektedir. Sahada yaptığımız mücadelenin farklı yollarla ve bu kararla boşa çıkarılarak heba edilmesi, bunun en bariz örneğidir. Bu adaletsizlikler karşısında tüm basketbol liglerinde mücadele etmenin bir anlamı olup olmadığını da ayrıca değerlendireceğimizi, bununla birlikte kanuni haklarımızın da takipçisi olacağımızı tüm kamuoyuna duyurur, saygılarımızı sunarız."




HABERE YORUM YAZIN

DİĞER TÜRKİYE BASKETBOL 2.LİGİ HABERLERİ
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250