Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

Kimyacıoğlu: Olimpiyatta oynamak çocukluk hayalim

A Milli Kadın Basketbol Takımımız 2016 FIBA Kadınlar Olimpiyat Elemeleri hazırlıklarını yoğun bir tempoda sürdürürken Milli formayı dokuz senenin ardından tekrar taşıyacak olan Şebnem Kimyacıoğlu, tbf.org.tr için açıklamalarda bulundu.

Kimyacıoğlu: Olimpiyatta oynamak çocukluk hayalim

-Slovenya’da bir hafta süre ile çok yoğun bir çalışma temposu geçirdiniz. Kampın ardından takımınız adına nelerin değiştiğini gözlemledin? Şebnem Kimyacıoğlu: Bir hafta çok kısa bir süre gibi görünebilir ama biz bu yedi günde hem kondisyonumuz açısından hem de teknik açıdan o kadar çok mesafe kat ettik ki… Rahatça maça çıkabilecek hale geldiğimizi söylesem yanlış olmaz. Kulüp takımları ile geçirdiğimiz sezonlarda bir hafta hiçbir şey ifade etmeyebilir ama bence Milli Takımın şansı takımın temelini oluşturan, yıllardır bu formayı başarı ile taşıyan isimlerin olması…

-Tekrar A Milli Kadın Basketbol Takımı ile beraber olmak sana neler hissettiriyor? Şebnem Kimyacıoğlu: Türkiye’nin en başarılı kadın basketbolcularının arasına seçilmek benim için çok büyük bir onur… Ülkemi temsil etmek noktasında yaşadığım gururu zaten kelimelerle tarif edemem. Her şey bir yana, bizim bir araya gelmemizin bir amacı var ve bu amacı gerçekleştirme yolunda sorumluluk duygusu da hissediyorum tabii ki.

-Milli Takım mesaine verdiğin dokuz senelik aranın ardından tekrar ekibin içinde olmak sana mutlaka daha özel bir duygu yaşatıyordur… Tabii bu durum senin Amerika’da basketbol dışında bir meslek hayatın olmasından kaynaklandı değil mi?
Şebnem Kimyacıoğlu: Basketbolcu kimliğimin yanında, Amerika’da avukatım. Mesleğimden kopmak istemediğim için yaz aylarında orada avukat olarak çalışıyorum… Ekrem Memnun, benim için çok özel bir insandır. Bu yaz kurduğu kadroya beni layık bulması benim burada olmamın sebebidir. Onunla beraber çalışmak bana çok büyük bir mutluluk veriyor.

-Ekrem Memnun’u senin için özel kılan nedir? Şebnem Kimyacıoğlu: Çok saygı duyduğum biri. Ekrem Ağabey ile bulunduğum her ortamda sürekli yeni bir şeyler öğreniyorum ve ben öğrenmeyi seven bir insanım. Örneğin Hukuk tahsilimi almadan önce de Ekonomi üzerine okudum. Sürekli yeni şeyler öğrenmek, keşfetmek istiyorum. Öğrenmiyorsam canım sıkılıyor ve ilgilendiğim konudan soğuyorum… Belki bu durum hayatımın ilerleyen yıllarında benim için yorucu hale gelebilir ama bugüne dek hep böyle oldu. Neticede Ekrem Ağabey’i benim için özel kılan onunla belki üç, üç buçuk sene kadar beraber çalışmış olmama rağmen her an ondan yeni şeyler öğrenebiliyor olmam… Kendisi bence Türk kadın basketbolu ve Türk kadın basketbolunun geleceği için çok önemli bir isim. Onunla çalıştığımız için hepimiz çok şanslıyız.

“Hedeflerimizin Büyüklüğünün Farkında Olarak Ciddiyetle Çalışıyoruz”
-Peki, geride kalan sezonu da katarak kendini şu anda kondisyon olarak nasıl hissettiğini öğrenebilir miyiz?
Şebnem Kimyacıoğlu: Biliyorsun ben geçen sezonun ikinci yarısında geldim Bilyoner.com KBL’de forma giymek için… Amerika’daydım ondan önce, avukatlık yapıyordum. O dönemde zaten iyi bir kondisyon yakaladığıma inanıyorum. Sezon sonunda Amerika’ya döndükten sonra da bir kondisyoner ile çalışıyordum, ve onunla çalıştığım süre de beni bir hayli besledi. Milli Takım ile Olimpiyat Elemeleri yolunda çalışmak için Türkiye’ye hazırlıklı döndüm diyebilirim. Zaten benim haricimdeki on yedi arkadaşım da son derece hazırlıklı gelmişlerdi kampa, herkes en yüksek performansını yansıtmaya odaklı çalışıyor… Bu yaz hedeflerimiz çok büyük. Bunun ciddiyeti ile hareket ediyoruz.

-Söz ettiğin gibi hedeflerin büyüklüğü ve sizin bunun bilincinde hareket etmeniz antrenmanlarınızın kalitesini en yüksek seviyede tutuyor olsa gerek?
Şebnem Kimyacıoğlu: Kesinlikle. Antrenmanlarımız çok tempolu geçiyor ve herkes en yüksek motivasyonu ile çalışıyor. Tabii hepimiz aday kadronun ardından nihai kadroda da olmak istiyoruz. O seçim süreci de eminim teknik ekibimiz için çok zor olacaktır… Onların yerinde olmak istemezdim.

-Nihai kadroda olup Olimpiyat elemelerinde başarı için çalışmak ve umuyoruz ki Olimpiyat mücadelesi vermek senin için ne ifade ediyor?
Şebnem Kimyacıoğlu: Çocukluğumdan beri hayallerimde olan bir şeydir Olimpiyatlarda oynamak. Küçükken basketbolcu olmak istediğime karar verdiğimde bile ‘Olimpiyatlarda basketbol oynamak istiyorum’ derdim. Şimdi bu hayalime sadece bir adım uzaktayım. Bunu düşününce bile tüylerim diken diken oluyor. Neticede herkes bizim kadar şanslı değil. Bu fırsata sahip olmak her sporcuya nasip olmuyor. Aramızdan on iki kişi, ülkemizi dünyanın en büyük spor organizasyonunda temsil etme fırsatına sahip olacak. Bir de orada başarıya ulaşabilirsek, bundan daha güzel bir duygu yoktur herhalde.

Röportaj: Şansın Tokyay
Fotoğraf: Ahmet Tokyay




HABERE YORUM YAZIN

DİĞER KADIN A MİLLİ TAKIM HABERLERİ
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250