Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

İlker Salman: Takviye yapabiliriz

Yalova Group Belediye Başantrenörü İlker Salman, Federasyon Kupası maçları Antalya’da sürerken tbf.org.tr için ekibini değerlendirdi.

İlker Salman: Takviye yapabiliriz

-Geride kalan sezon, üçüncü haftada devraldığınız takımı bu sezon kendi sisteminiz ile kurma şansınız oldu. Nasıl bir ekip oluşturdunuz ve nasıl geçti hazırlık dönemi sizin için?

İlker Salman: “Geçen seneden aramızda tutmak istediğimiz oyuncuların bazıları ile maliyetlerinin yüksek olması sebebi ile beraberliğimizi koruyamadık. Yepyeni bir takım kurmak durumunda kaldık. Genç oyuncuların ağırlıkta olduğu, bir iki tecrübeli isim ile desteklediğimiz kadromuzu böyle şekillendirdik. Hazırlık maçlarında da oldukça iyi sonuçlar aldık. Akabinde hiç ummadığımız sorunlar baş gösterdi. İki tane çok önemli oyuncumuzun sakatlığı ile karşı karşıya kaldık ve bu durum bizi çok yıprattı. Takım kaptanımız Yalçın Azizmahmutoğulları, geçen Cuma dizinden çok ciddi bir sakatlık yaşadı, Pazartesi günü ameliyat oldu ve büyük bir ihtimalle sezonu kapattı. Yine bir başka oyuncumuz Kaan Korkmaz, sakatlığından ötürü bir aydır bizimle değil ve daha bir ay kadar aramıza katılamayacak gibi görünüyor. Bu isimler dışında iki tane daha sakatlık sıkıntısı yaşıyoruz ve bu dört majör problem bizi oldukça fazla zorluyor. Hem kadro yapısı olarak hem de psikolojik olarak zarar gördük.” 

“Yalçın Azizmahmutoğulları, Hem Saha İçinde Hem Dışında Bizim için Çok Önemliydi”

“Federasyon Kupası maçlarına istemediğimiz dinamizm ile gelemedik. Kaptanımız Yalçın, sadece saha içinde değil saha dışında da yaptığı liderlik ile takımımızın kalitesini artırıyordu. Onun yokluğunda kendimizi toparlamamız gerekiyor. Belki Federasyon Kupası süresince değil ama lig mesaisi başladığı zaman özümüze dönmüş olmayı hedefliyoruz. Şanssız bir sezon başlangıcı yaşadık ama inşallah kısa sürede bunları atlatıp güzel bir sezon geçireceğiz.” 

-Savunmayı her zaman oyunun bel kemiği olarak gördüğünüzü biliyoruz. Sezon başında sözünü ettiğiniz oyuncuların sakatlıkları oyun düzeninizi nasıl etkileyecek ve bu süreçte istediğiniz basketbolu ne sürede sahaya yansıtabileceğinizi düşünüyorsunuz?

İlker Salman: “Bu konuda bir şey söylemem çok zor çünkü şu anda sahadaki kadromuzun çoğunu bu ligde ilk defa oynayan genç oyuncular oluşturuyor. İstediğimiz müdafaa organizasyonunu ve sertliğini sahaya şu günlerde yansıtamıyoruz. Hazırlık turnuvalarından bahsedecek olursam, ki o zaman bu kadar sakatlık problemi yaşamıyorduk, genellikle rakiplerimizi 60-62, en fazla 70 sayıda tutmuş olduğumuzu söylemem gerekiyor. İstediğimiz yönde sağlam adımlarla ilerliyorduk. Şimdi ise takımımızın iskeletini oluşturan oyunculardan yoksun olmamız rotasyonumuzu baltalarken organizasyonumuza da zarar veriyor.” 

“Ekibe Takviye Yapma Yoluna Gidebiliriz”

“Çalışmalarımızda geldiğimiz noktadan bir ay kadar geriye gittik. Bu durumda mecburen takıma takviye yapmayı düşünme yoluna gidebiliriz ancak o noktada da istediğimiz basketbolu sahaya yansıtma süremiz yine uzayacak çünkü yeni oyuncuların da bir adaptasyon süreci olacak. O süreci ne kadar çok kısaltabilirsek bizim için o kadar iyi olur. Umut ediyorum ki her gün daha iyi müdafaa yaparak daha sert bir takım haline geliriz. Türkiye Basketbol Ligi gerçekten çok zor bir lig. Bizim şu anda en büyük dezavantajımız da bu ligde ilk defa oynayacak oyuncularımızın olması. Oldukça heyecanlılar ve bu durum yer yer istediklerini sahaya yansıtmalarına da engel oluyor. On beş yirmi gün önceki kimyamıza tekrar ulaşmamız nereden baksanız bir aylık bir zaman alacak gibi görünüyor. Şu an için önceliğimiz Melih, Mustafa ve Doğan’ın tam performanslarını sahaya yansıtmaları. Onların en iyi halleri bizim eski kimyamıza dönmemize yardımcı olacaktır.” 

“İki Yabancı Oyuncumuzun Kolej Yıllarından Takım Arkadaşı Olması Avantaj”

-Yabancı oyuncu seçimlerinizden de biraz söz etmek isterim. Neleri gözettiniz bu sezon kadronuzda olacak yabancılara karar verirken?

İlker Salman: “Oyuncu seçimlerinde her takımın en önemli parametresi bütçesi oluyor doğal olarak. Geçen sene Yunanistan birinci liginde oynamış bir kısa oyuncu ile anlaştık kısa pozisyonu için; Markel Starks. Kendisi istediğimiz de bir isimdi. Uzun pozisyonu için ise TBL’yi bilen, İstanbul DSİ ve Samsun’da forma giymiş olan Levon Hopkins’i seçtik. Onu tercih etmemizin ana nedenlerinden biri kısa oyuncumuz Markel ile kolejde aynı takımda oynamış ve yıllarca iyi arkadaş olmuş olmaları. Aralarındaki uyum bizim için değerli. Verdikleri katkılardan da şu ana dek çok memnunuz. Üstelik gelişime açık bir halde olduklarının da altını çizmem gerekiyor. Potansiyelleri olduğu için onlardan ilerisi için beklentimiz de yüksek tabii…”

-Röportajımız dâhilinde ekibe takviye yapabileceğinizi söylediniz. Ne zaman bekleyebiliriz Yalova Group Belediye’den böyle bir hamleyi?

İlker Salman: “Federasyon Kupası maçlarında durumumuzu iyice analiz edeceğiz. Bugünlerde takviye çok kolay değil çünkü çoğu oyuncu takımına yeni yerleşti. Biraz beklememiz gerekiyor. Üstelik sadece bizim oyuncu almak istememiz de yeterli olmuyor, bütçemizi de gözeterek planlama yapmalıyız. Hem kedi bütçemize, hem de sistemimize uyan bir oyuncu bulmak çok da kolay değil. Yine de araştıracağız ve bir süre takviye ihtimali aklımızda olacak. Bu yarın olabilir, önümüzdeki ay da olabilir, hiç olmayadabilir…”

Röportaj: Şansın Tokyay
Fotoğraf: Ahmet Tokyay 




HABERE YORUM YAZIN

DİĞER TÜRKİYE BASKETBOL LİGİ HABERLERİ
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250