Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

Haluk Yıldırım: Üst düzey motivasyonla çalışıyorlar

A Milli Erkek Basketbol Takımı Genel Menajeri Haluk Yıldırım, takımın Olimpiyat Elemelerine hazırlık süreci kapsamında gerçekleştirdiği Antalya kampının ardından değerlendirmelerde bulundu.

Haluk Yıldırım: Üst düzey motivasyonla çalışıyorlar

Haluk Yıldırım, Antalya Belek’te beş gün devam eden ve Cuma günü sona eren kampın ardından, haftaya gerçekleşecek hazırlık maçlarından ve takımın hem bu yaz hem de önümüzdeki yaz adına sahip olduğu hedeflerden söz etti. Oyuncuların Olimpiyat yolunda tam konsantrasyon ile çalıştıklarının altını çizen Yıldırım, her sene daha sağlam hale gelen, daha büyük başarılara yürüyen bir Milli Takımımız olacağına dair inancını da dile getirdi.

-Milli Takım Antalya Belek’te beş gün süre ile bir aradaydı ve yarın da İtalya’ya gitmek üzere toplanacaksınız. Olimpiyat Elemelerine hazırlık süreci nasıl devam ediyor?
Haluk Yıldırım:  Antalya kampımız, daha önce yaptığımız ilk toplanma kamplarından farklıydı. Olimpiyat Elemeleri için sınırlı vaktimiz olduğu için tüm sporcular o kampa hazır geldiler ve kısa sürede çok iyi çalıştılar. Bizim için çok faydalı geçen bir beş gün oldu. Ligde normal sezon yeni bitti ve oyuncular kampa kondisyonları hazır, belli bir form durumunda geldiler. Çalışma temposunun üst düzeyde olmasının yanında oyuncuların istekleri ve emek verme yönünde hevesler takdire şayandı. Herkesin mutlu ayrıldığı bir kamp oldu. Önümüzde İtalya’da gerçekleşecek, hazırlık maçlarından oluşan bir haftalık programımız var. Önce Çarşamba günü İtalya ile mücadele edeceğiz, sonrasında ise Cuma ve Cumartesi günleri bir turnuvaya katılacağız. Toplam yedi maçlık bir hazırlık dönemi planladık. İtalya maçı ile başlayan bu periyod 1 Temmuz’da Filipinler’de ev sahibi Filipinler ile oynamamızla son bulacak.

-Filipinler bizim Olimpiyat Elemelerinde de rakibimiz olabilir. Onlarla hem İstanbul’da hem de Filipinler’de hazırlık maçları ayarlamışsınız…
Haluk Yıldırım: Evet, onlarla çaprazdan eşleşme ihtimalimiz var. Filipinler ile Filipinler’de, maç salonunda hazırlık müsabakası yapmak istiyorduk ve temaslarımız da o şekilde başladı. Onlar da Olimpiyat Elemeleri için hazırlıkları kapsamında Avrupa’ya geliyorlarmış. Biz de kendilerini İstanbul’da maç yapmaya davet ettik, o şekilde karşılıklı salonlarda birbirimize misafir olacağımız bir planlama yapıldı. Filipinler’de 1 Temmuz’da oynayacağımız hazırlık maçının şöyle de bir getirisi olacak; oraya elemelerden dört gün kadar önce gitmiş olacağız. Beş saatlik de bir zaman farkı var Türkiye ile Filipinler arasında, ayrıca orada çok farklı bir kültür ile karşılaşacağız. Salonu ve çevreyi de önceden iyice tanımış olacağız. 12 saat sürecek yolculuğun bu hazırlık maçı vesilesi ile öne çekilmesi bence çok iyi oldu.  O zamana kadar da her maç ve her idman bizim için çok önemli. Oyuncularımızın hepsi de Türk sporu ve Türk basketbolu için Olimpiyat mücadelesi vermenin öneminin farkında ve hepsi üst düzey motivasyonla çalışıyorlar.

“2017 Avrupa Şampiyonası’nda Başarı da Bizim İçin Çok Önemli Bir Hedef”
-Geçen yaz ile bu yaz arasında Milli Takımda sadece ufak tefek değişiklikler var. Yavaş yavaş oturan bu düzen size nelerin daha iyi gittiğinin sinyalini veriyor?
Haluk Yıldırım: Milli Takımımız Federasyonumuzun gözbebeği. Ekibimiz için en iyi çalışma ortamlarını hazırlamaya çalışıyoruz. Biz geçen seneden beri aynı çatı altında beraberiz ve geçtiğimiz yıl Avrupa Şampiyonası’nda ilk sekiz yapamasak da kazandığımız İtalya, Almanya maçları hala akıllarda... Bir de o zamanki grubumuzun dengesizliğini unutmamak gerekir. Ölüm grubu olarak değerlendirilen çok sıkıntılı rakiplerimizin olduğu bir ortamdaydık. Ardından son derece şanssız bir şekilde Fransa’yla eşleştik, onlara yenildik ve Fransızlar madalyaya gitti. Bu sene Olimpiyat elemelerinde mücadele verecek olmamız büyük bir şans. Hem eleme maçlarında, hem de inşallah Filipinler’de başarılı olduktan sonra Rio’da Türk basketbolunu en iyi şekilde temsil etmek istiyoruz. Elemelerde altı takım yarışacak ve sadece bir tane takım Olimpiyat Köyü’ne gidebilecek… Bu seneki kadromuzdaki isimlerin önemli bir kısmı geçen sene de bizimle birlikteydi. Her yıl daha sağlam hale gelen, daha büyük başarılara yürüyen bir Milli Takımımız olacak. Önemli bir amacımız da 2017 Avrupa Şampiyonası’nda başarılı olmak. Bu şampiyonayı kendi evimizde düzenleyeceğiz ve İstanbul’da, Sinan Erdem Spor Salonu’nda gerçekleşecek o maçlara da şimdiden hazırlık yapmak istiyoruz. Çekirdek kadromuzu korumak ve oyuncuların birbirleri ile oynama alışkanlığından faydalanmak amacındayız. Ayrıca 1995 – 1999 arası doğum tarihleri olan çok önemli bir jenerasyona sahibiz.  Onların altyapılarda elde ettiği başarıları herkes biliyor. Bu oyuncuların A Milli Takım’a geçiş süreçleri adına projeler üretmek istiyoruz…

-Altyapı Milli Takımlarında ciddi sorumluluklar alan genç oyuncularımızın gelişimi adına bu durumun önemini de biraz yorumlayabilir misiniz?
Haluk Yıldırım: Altyapılar seviyesinde Milli Takım organizasyonlarında yer almak her genç oyuncu için çok büyük bir fırsattır. 1995 jenerasyonunu düşünelim, onlar şu andan itibaren en az 10 sene A Milli Takım için mücadele verebilirler. Örneğin Cedi Osman’ın iki senedir Milli Takım ile beraber nasıl bir gelişim gösterdiğini beraber izledik. İlk senesinde 10 dakika civarında oynarken geçen sene 20 – 25 dakikaları gördü. Furkan Korkmaz da geçen sene kadronun içindeydi ama az süre almıştı, bu sene daha fazla oynayacağını tahmin ediyoruz. Neticede örnekler aslında hepimizin gözünün önünde.  Oyuncuların Genç, Yıldız Milli Takımlarda kendilerine yaptıkları yatırımlar hem A Milli Takım için hem de kulüp takımlarındaki kariyerleri için son derece besleyici oluyor… Yaz aylarında Milli Takımlar ile kamplarda üst düzeyde antrenmanlar yapan oyuncular mutlaka sezona da formda başlıyor. Milli Takımlarımızın bugüne gelmesinde, bu kadar kaliteli organizasyonlar halinde olmasında emeği geçen herkese de yeri gelmişken teşekkür ediyorum.

Röportaj: Şansın Tokyay
Fotoğraf: Fehmi Özgüler




HABERE YORUM YAZIN

DİĞER ERKEK A MİLLİ TAKIM HABERLERİ
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250