Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

Gaziantep'i yenen Anadolu Efes yarı finalde

Erkekler Türkiye Kupası çeyrek final üçüncü maçında Anadolu Efes, Gaziantep Basketbol’u 73-59’luk skorla mağlup ederek yarı finale yükseldi.

Gaziantep'i yenen Anadolu Efes yarı finalde

İlk dakikası karşılıklı boş hücumlarla geçilen mücadelede ilk sayıları Gaziantep Basketbol, Sarunas Vasiliauskas ile buldu. Doğuş Balbay ve Shane Larkin’in dış atışlardan kaydettiği isabetlerle skor üreten Anadolu Efes, buna karşın Vasiliauskas ve Tonye Frank’in basketlerine engel olamayınca skora denge geldi (9-9). Hakem molasının ardından oyunda Tonye Frank ve Shaq McKissic ile sayılar üreten Gaziantep Basketbol, ilk çeyreği de 19-16 önde tamamladı. Karşılıklı sayılarla başlayan ikinci çeyrekte Anadolu Efes, Simon, Moerman ve Micic üçlüsüyle sayılar buldu. Ancak Marko Tomas’ın üç sayılık basketiyle rakibinin serisine son veren Gaziantep Basketbol, durumu da 29-25’e getirdi. Mola alan Lacivert Beyazlılar, aranın ardından savunmadaki direnciyle rakibine kolay sayı şansı vermedi ve devre sonunda 39-33 üstünlüğü eline aldı.


Dunston’ın pota altı basketiyle üçüncü periyotun ilk hücumunu değerlendiren Anadolu Efes’e Gaziantep temsilcisi Can Uğur Öğüt ile karşılık verdi. Karşılıklı boş hücumların ardından Moerman ile turnike basket kaydeden Lacivert Beyazlılar, 25.dakikada 10 sayılık farkı yakaladı (45-35). Vasiliauskas’ın üç sayılık basketiyle rakibinin serisine son veren Gaziantep Basketbol, buna karşın savunmada rakibini durduramadı. Mücadelenin final periyotuna 57-46 üstün giren Anadolu Efes, son 10 dakikalık bölümde de skor üstünlüğünü korudu ve maçtan da 73-59 galibiyetle ayrıldı.


Anadolu Efes: Larkin 8, Doğuş Balbay 5, Moerman 16, Dunston 7, Simon 5, Ahmet Buğrahan Tuncer 8, Micic 10, James Metecan Birsen 6, Sertaç Şanlı 4, Yiğitcan Saybir 2, Onuralp Bitim 2
Gaziantep Basketbol: Orhan Haciyeva 3, Vasiliauskas 10, Jekiri 10, Tomas 10, Can Uğur Öğüt 6, McKissic 11, Jelovac 4, Murat Göktaş 5, Kadir Bayram, Berisha


HABER VİDEOSU





Etiketler :
HABERE YORUM YAZIN

DİĞER Erkekler Türkiye Kupası HABERLERİ
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250