Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

09-08-2020 GENEL

FIBA, Basketbola Dönüş Kılavuzu’nu yeniledi

Uluslararası Basketbol Federasyonu (FIBA), ulusal federasyonlar ve ligler için mayıs ayında yayımladığı Basketbola Dönüş Kılavuzu’nun ikinci baskısını (2.0) duyurdu. İngilizce, Fransızca ve İspanyolca dillerinde yayımlanan kılavuz, basketbol faaliyetlerinin ve müsabakalarının yeniden başlatılması için, ulusal basketbol federasyonlarına yönlendirme ve tavsiye sunmak amacıyla hazırlandı.

FIBA, Basketbola Dönüş Kılavuzu’nu yeniledi

Basketbol etkinlik ve müsabakaları dünya çapında yavaş yavaş geri dönerken ve Basketbola Dönüş Kılavuzu’nun ilk bakısından bu yana gelişen koronavirüs salgını ile ilgili durumla birlikte FIBA, Yeniden Başlatma Yönergeleri’ni önemli önerilerle güncelledi.

FIBA COVID-19 Tıbbi Danışma Grubu (MAG), en son bilimsel bilgilerin yanı sıra, basketbol faaliyetlerine ve müsabakalarına yeniden başlayan federasyonlar ve ligler tarafından FIBA’ya iletilen basketbola dönüş bağlamındaki teknik bilgi, en iyi uygulamalar ve zorluklar da dahil olmak üzere tüm bilgileri düzenli olarak gözden geçirmektedir. Ayrıca, Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), koronavirüsün yayılma riskini belirleme sürecine genel bir bakış sağlamak için, spor etkinliği organizatörleri için yayımlanmış olan Risk Değerlendirme Programı’nın ilk sürümünü revize etti. FIBA MAG, hem koronavirüs hem de toplu bir araya gelme konularına ilişkin, aşağıdaki güncellenmiş bilimsel kanıtların yanı sıra ulusal federasyonlardan ve liglerden gelen bilgi ve geri bildirimleri belirtti:

FIBA Basketbola Dönüş Kılavuzu 2.0

  • Aerosol (havada asılı kalma) yoluyla yayılan koronavirüs ile ilgili hususun dahil edilmesi; ve
  • Profesyonel liglerin yanı sıra yeniden başlamalarında ulusal müsabakaları da desteklemek için belirli risk azaltma değerlendirmelerinin eklenmesi.

Basketbol Risk Değerlendirme Programı 2.0

  • Etkinliklerin gerçekleşme formatının değiştirilme olasılığı ile ilgili hususların dahil edilmesi;
  • Karar ağacının eklenmesi; ve
  • Toplu halde bir araya gelen bireylere koronavirüs riskinin iletilmesi için Risk İletişimi sekmesinin eklenmesi.

Risk Değerlendirme Programı, FIBA Basketbola Dönüş Kılavuzu 2.0 ve DSÖ karar ağacına ulaşmak için tıklayınız.

FIBA Genel Sekreteri Andreas Zagklis, konuyla ilgili olarak şunları söyledi : “Koronavirüsün yayılımını yavaşlatmak için dünya çapında getirilen kısıtlamalar değişmeye devam ederken, üye federasyonlarımızdan bazılarının ve liglerinin son birkaç ayda ulusal düzeyde basketbola güvenli ve başarılı bir dönüş yaptığına şahit olduk.”

“FIBA, sporumuza dahil olan herkesin refahının yanı sıra zihinsel ve fiziksel sağlığının da son derece önemli olduğunu düşünüyor. Bu önemli çalışmaya katılan DSÖ, NBA ve ulusal federasyonlar ile liglerden uzmanlara teşekkür ederiz. Daha önce yayımlanan FIBA Yeniden Başlatma Protokolleri’ne ek olarak, Basketbola Dönüş Kılavuzu’nun bu ikinci baskısının, ulusal federasyonların ve liglerin basketbola yeniden başlamalarını planlamalarına ve dolayısıyla basketbola ve 3x3 basketbol müsabakalarına güvenli bir şekilde geri dönmelerine daha fazla yardımcı olacağını umuyoruz.”




Etiketler :
HABERE YORUM YAZIN

DİĞER GENEL HABERLERİ
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250