Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

Fethiye Belediyespor 2.Başkanı Durak: Genel menajeri olmayan tek kulübüz

Fethiye Belediyespor 2.Başkanı İzzet Durak açıklamalarda bulundu.

Fethiye Belediyespor 2.Başkanı Durak: Genel menajeri olmayan tek kulübüz

İzzet Durak, “2019 yılı Haziran ayında yapılan Genel Kurul’da yönetime layık görüldük. O tarihten bu zamana dek Yönetim Kurulu olarak çeşitli idari, mali, sportif sorunlarla uğraşıyoruz. Kulübü her anlamda daha iyi noktalara getirmek için gayret ediyoruz.” dedi.

İzzet Durak  “Kulübü kuran, bugünlere gelmesinde emeği geçen herkese ama herkese Fethiye’nin tabii ki büyük bir teşekkür borcu var. Bunu kimse inkar edemez. Fakat öte yandan, bizlerin sorunsuz, pırıl pırıl, tertemiz bir Kulüp devraldığımızı da hiçkimse söyleyemez. Tam aksine, yönetime geldiğimizde, bir Belediye kulübü için ciddi miktarda borcu olan, dağınık, aylardır personel ve antrenör maaşlarını ödememiş bir Kulüp yapısıyla karşılaştık. Yönetimi devralırken bize ifade edilen borç yükü 700 bin TL civarındaydı. Fakat işin içine girdikçe, hesapları kontrol ettikçe, özellikle de piyasadan alacaklılarla yüzleşmeye başladıkça bu borcun bize söylenen miktarın çok üzerinde, yaklaşık 2 milyon TL civarında bulunduğunu gördük. Bu rakamın içinde devlete, sporculara, antrenörlere ve piyasaya olan borçlar vardı. Özellikle piyasaya olan borçların bir kısmı faturalı ise de, bir kısmı faturasız ve sadece alacaklıların beyanlarına dayalı borçlardı. Bu noktayı bu aşamada çok detaylandırmak istemiyorum. Nihayetinde Fethiye küçük bir yer ve detaylara girersek bazı kişiler, şirketler ya da kuruluşlar zor durumda kalabilirler. Bunu istemiyoruz. Ama çok ısrar eden olursa da, bu olayları, şahısları isim isim, tarih tarih bir liste halinde açıklamaktan kaçınmayız. Çünkü bu borçları bu yönetim yapmadı.” şeklinde konuştu.

Biz göreve geldiğimizden bu yana Kulübü çağdaş ve modern bir şekilde yönetmeye çalışıyoruz. Bakınız, 20 yıllık bir Kulübün web sayfası dahi yoktu, artık var. 20 yıllık bir kulübün daimi gelirleri yoktu. Fethiye Belediyesine ait dondurma büfelerinden pay alma yönünde çalışmalarımız sürüyor. İçinde bulunduğumuz sıkıntılı süreci atlattıktan sonra, şehir merkezindeki Fethiyespor lisanslı ürünlerinin satılmakta olduğu mağazada basketbol takımımızın ürünleri de satılmaya başlanacak. Bu yıl Türkiye Basketbol Ligi için kurduğumuz kadronun bütçesi ile geçen sezon alt ligde yer alan kadronun bütçesi arasında çok büyük bir fark bulunmuyor. Geçen yılın bütçesine göre bu yılın bütçesi 500 bin TL daha fazla. Kaldı ki geçen sezon bir alt ligde oynadığımızı ve ayrıca kur farklarını, yıllık enflasyon artışını hiçkimse unutmasın. Şu an Türkiye Basketbol Ligi’ndeki bazı takımların bütçeleri bizim bütçemizin iki, üç misli kadar daha pahalı ama ligin lideri ve şampiyonluğun en büyük adayı ligler durdurulana kadar bizdik. Sezgin ve Sercan gibi geçen sezon alt ligde bizim kadromuzda bulunan oyuncularımız bu sene bizi terk etmediler ve geçen yılki ücretlerinin altında bir ücretle oynamayı kabul ettiler. Fethiye kamuoyu bunu bilsin. Bu fedakarlığı yapan tüm oyuncularımıza buradan bir kez daha teşekkür ediyorum. Ancak buna karşılık, önceki yönetimin çalıştığı bazı hocalar ve oyunculardan bu anlayışı göremedik. Bazı hocalar ve sporcular Kulübü hiç anlayış göstermeden avukata verdiler. Bunların bir kısmıyla hukuki makamlar önünde uzlaşma yoluyla orta noktada buluştuk. Bir kısmına hak etmiş oldukları borcumuzu ödedik. Bir kısmıyla ise halen hukuki süreç devam ediyor.
Biz her ne kadar bu borçları yapmamış olsak bile, izah etmeye çalıştığım maddi sıkıntıları bugüne kadar Kulübün ve Belediyenin imajı zarar görmesin ve diğer sporcularımız, hocalarımız olumsuz etkilenmesinler diye kamuoyunun önüne getirmedik. Ama özellikle basketbol takımımızın başarısına bakarak hiçkimse Kulüpte özellikle mali konuların güllük gülistanlık olduğunu düşünmesin. Bir daha altını çiziyorum, bu maddi sıkıntıların ana kaynağı, devraldığımız 2 milyon TL’lik borç yüküdür.

Burada ayrı bir paragraf da hocamız için açmak isterim. Sezona başlarken basketbol takımımızın başına Fethiye’nin öz evladı olan Alkım Ay’ı getirdik. Bu tercihimiz bile başlangıçta bazı kötü niyetli çevreler tarafından eleştiri konusu yapıldı. Alkım Ay’ın bu ligi taşıyıp taşıyamayacağından başlayarak türlü konularda kendisi artniyetli bir biçimde eleştirildi. Oysaki Alkım hocamız sezon başından bu zamana kadar geçen süreçte profesyonel bir teknik sorumludan ziyade, gerçek bir Beşkazalı taraftar gibi davrandı. Süreç içinde takımda ya da Kulüpte yaşanan irili ufaklı pekçok sıkıntıda Alkım hoca aktif biçimde rol aldı ve sorunların krize dönüşmeden çözümüne katkı sağladı. Bugüne kadar kendi ücreti hakkında hiçbir zaman sorun yaratmadı. Fakat biz de yönetim olarak teknik konularda kendisine hiç müdahale etmedik. Bizim yönetim anlayışımıza göre, sahanın patronu hocadır. Eğer sıkıntılı bir durum varsa, hocayla istişare ederek bunu beraberce çözüyoruz. Tüm Fethiye halkının ve Türk basketbol camiasının bu gerçekleri bilmesini isteriz.

Maalesef sportif konulardan ziyade bizim en çok vaktimizi, enerjimizi alan mali konulara dönmek istiyorum. Bu sezon, ki 10 ay üzerinden hesap ediliyor, tüm Kulüp oyuncularına 2 milyon TL civarında bir para ödenmesi gerekiyordu. Bu rakama diğer branş hocalarına ve Kulüp personeline ödemelerimiz dahil değil.

Önceki yönetim döneminde oyuncuların tüm yemek masrafları ve apart giderleri tamamen Kulübe aitti. Geçen sezon oyuncuların sadece yemek masrafı 300 bin TL civarındaydı. Oyuncuların apart ya da evlerde konaklamaları ise yaklaşık 90 bin TL tutuyordu. Özellikle yemek masraflarının önemli bir kısmı ödenmemişti. Biz bu sezon bunu kestik ve çok ciddi bir tasarruf sağladık.

2019 yılı Haziran ayında yönetime geldiğimizden bu yana toplam yaklaşık 1.9 milyon TL ödeme yaptık. Bu meblağın içinde devlete olan borçlar, piyasaya olan borçlar, sporculara, hocalara, Kulüp personeline olan ödemeler var.

Yönetimi devralırken kucağımızda bulduğumuz 2 milyon TL civarındaki borcu, hem de bu sezonun ödemelerini de yaparak yaklaşık 700 bin TL’ye kadar düşürdük. Kısacası, sportif başarıların yanında, ciddi bir mali disiplin sağladık.

Fakat itiraf etmeliyiz ki, özellikle 2019 yılından kalan irili ufaklı borçları hala tamamen kapatabilmiş değiliz. Daha önce de söylediğim gibi, bunların bir kısmı Fethiye, bir kısmı da şehirdışı esnafa olan belgeli ya da belgesiz borçlar. Bunları da belirli bir takvim çerçevesinde peyderpey kapatıyoruz.
Bu noktada, Yönetim Kurulu olarak, başta Kulübümüzün isim sponsoru olan Lokman Hekim Esnaf Hastanesi olmak üzere tüm maddi ve ayni destekçilerimize, takımlarımıza, oyuncularımıza ve hocalarımıza sahip çıkan yerel esnafımıza, Kulüpten alacakları olmasına rağmen bundan feragat eden ticaret erbabına, Kulübümüze reklam desteği veren firmalara, sporun siyaset üstü bir konu olduğu bilinciyle maçlarımıza gelip takımımızı son düdüğe kadar destekleyen farklı partilerden siyasetçilerimize, sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerine ve en önemlisi hemen hemen her maçımıza gelen, bize her şekilde destek olan Belediye başkanımız Alim Karaca’ya ayrı ayrı teşekkür etmek isteriz.

Türkiye Basketbol Ligi’nde haftalarca lider olan, Süper Lig kapısındaki bir takım olmamıza rağmen, ligde profesyonel menajer ile çalışmayan tek kulübüz. Bir Genel Menajerin yapacağı hemen herşeyi yapan, takımı tüm deplasmanlara götüren, en önemlisi takımla yönetim arasındaki iletişimi sağlayan Genel Kaptanımız Miraç Efe Doğan bu işi kendi özel hayatından fedakarlık yaparak yerine getiriyor.
Kamuoyu şunu bilsin, bu lig seviyesinde bir Genel Menajerin alacağı aylık ücret hiç de küçümsenecek bir miktar değildir. Biz bu kalem için de ödeme yapmayarak bu paranın kasamızda kalmasını sağladık.

Görüldüğü gibi, özellikle finansal konular başta olmak üzere, çeşitli sıkıntılar içinde olmamıza rağmen, Kulübümüzü çağdaş bir seviyeye getirmek için sürekli bir gayret içindeyiz. Bu konuda bize büyük destek olan Belediye Başkanımız Alim Karaca başta olmak kaydıyla, isim sponsorumuz Lokman Hekim Esnaf Hastanesine, güçleri dahilinde Kulübümüze destek olan tüm işadamlarımıza, şirketlerimize ve hepsinden önemlisi Fethiye halkına ayrı ayrı, tek tek teşekkür ediyoruz."




Etiketler :
HABERE YORUM YAZIN

DİĞER TÜRKİYE BASKETBOL LİGİ HABERLERİ
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250