Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

11-10-2021 GENEL

Eskiz Kağıdı Ne Demektir?

Mimarlık ve Mühendislik mesleklerinde özellikle projelerin çizimi için kullanılan yarı saydam pafta şeklinde ki kağıtlara eskiz kağıdı denir.

Eskiz Kağıdı Ne Demektir?

Mimarlık ve Mühendislik mesleklerinde özellikle projelerin çizimi için kullanılan yarı saydam pafta şeklinde ki kağıtlara eskiz kağıdı denir. Günümüzde modelistlik yapan kişilerde eskiz kâğıdını çok kullanır. Her türlü çizim ve çizimin kopyalanması için kullanılır. Beyazlatma ile elde edilmiş selüloz’dan üretilir. Yarı saydam olduğu için üst üste çizim yapmayı ve çizimlerin kopyalanmasını sağlar. 

Eskiz Kağıdı Kullanım Alanları Nelerdir?

Eskiz kağıdı mimarlar, mühendisler ve modelistler tarafından çok kullanılsa da aslında bilinmeyen yönleriyle birçok meslekten insan da eskiz kâğıdı tercih eder. Örneğin reklamcılık sektörü de eskiz kâğıdını çok kullanan meslekler arasındadır. Endüstriyel tasarım için de zaman zaman eskiz kâğıdından yararlanılır. Hatta turistik bölgelerdeki sokak ressamları müşteri eskizleri ile para kazanır.

Eskiz Kağıdı Boyutları Nelerdir?

Eskiz kağıdı hemen hemen her boyutta satılabilir. Özellikle rulo halinde de satılabilen eskiz kâğıtları tek tek ve ya blok not şeklinde satışı da vardır. Eskiz kâğıtları A4, A3 veya istenilen ölçülerde alınabilir. Eskiz kâğıtlarını https://www.guvensanat.com/eskiz-kagidi adresinden satın alabilirsiniz.

Tanıtım




Etiketler :
HABERE YORUM YAZIN

DİĞER GENEL HABERLERİ
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250