Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

Emre Ekim: Öncelikli hedefimiz play off

Demir İnşaat Büyükçekmece Basketbol Takımı eski kaptanı ve yeni menajeri Emre Ekim, önümüzdeki hafta başlayacak olan antrenmanlardan önce tbf.org.tr için özel açıklamalarda bulundu.

Emre Ekim: Öncelikli hedefimiz play off

-Üç yıldır oyuncusu olduğun Demir İnşaat Büyükçekme’nin takım menajeri olarak yoluna devam ediyorsun. Nasıl gelişti bu süreç, senden dinleyebilir miyiz?

Emre Ekim: Sporculuktan sonraki dönemde de basketbol camiasının içinde kalmak istiyordum zaten. Demir İnşaat Büyükçekmece Yönetim Kurulu bana bu noktada çok yardımcı oldu ve menajerlik görevini teklif etti. Onlara çok teşekkür ediyorum. Bu ailenin bir parçası olduğuma inandığım için bu görevi seve seve kabul ettim. Benim için güzel bir fırsat oldu. Bir dönem geliyor ve sporculuk kariyeriniz son buluyor ve bu tabii ki zor bir süreç. Artık sahada olmayacağım, takımın menajeri olarak yoluma devam edeceğim. Bu etapta da Demir İnşaat Büyükçekmece Kulübü’ne faydalı olabilmek için görevimi en iyi şekilde yapmak için uğraşacağım.

-Bu konunun duygusal boyutundan da biraz bahsedebilir miyiz? Neticede sporculuk senin hayatının merkezindeydi ve şimdi bu durum değişti…

Emre Ekim: Bu değişim kolay olmadı. Yirmi beş sene profesyonel olarak basketbol oynadım. Yirmi beş senenin sonunda bir dönem kapandığında duygusal anlar da yaşanıyor. Şimdi antrenmanlarda sahada değil, saha kenarında olacağım ve oyuncu arkadaşlarımın dertleriyle uğraşacağım. Gerçi son üç yıldır Büyükçekmece’nin takım kaptanıydım ve ondan önceli dönemlerde de çok kaptanlık yaptım. Böyle bir sorumluluğa alışığım. Tabii oyuncu olmak ayrı, yönetici olmak apayrı işler. Kendimi geliştirerek çalışmaya devam etmem lazım.

-Takımın şu andaki durumundan bahsetmek isterim biraz da… Antrenmanlara başladınız mı, planlarınız nasıl?

Emre Ekim: Oyuncu transferlerimizi tamamladık. Takımımız kurulmuş durumda ve önümüzdeki hafta pazartesi günü Türk oyuncularımızla beraber çalışmaya başlayacağız. Bir hafta sonra da yabancı oyuncularımız aramıza katılmaya başlayacak. Milli Takımlarında forma giyecek yabancı oyuncularımız da var, onlar da Eylül ayının ortasında bizimle olacak.

-Peki, bu sene sahada değil de yönetim tarafında olacağın takımından neler bekliyorsun?

Emre Ekim: Biz, yedi senelik bir kulübüz. Bu yedi sene içinde her yıl ilerleme kaydettik.
Bölgesel Lig mesaisi ile başlayan süreç, İkinci Lig ve Birinci Lig ile devam etti. Birinci Lig döneminde ben takıma dâhil oldum ve beraber Süper Lig’e yükseldik. Burada ilk senemizde Avrupa Kupası oynadık. Geçen sene çok büyük sakatlık problemleri yaşamamıza rağmen birlik beraberlik içinde kaldık. Ben yirmi beş sene basketbol oynadım, geçen sene burada yaşanan sıkıntılar kadar yoğun sıkıntılar yaşandığını daha önce hiçbir takımda görmemiştim. Bu sene inşallah öyle olaylardan uzak geçecek… Sakatlıksız bir sezon olmasını diliyorum öncelikle. Basketbolumuzun üzerine koyabildiğimiz kadar koyup yolumuzda ilerleyeceğiz. Ligde kalıcı olmak istiyoruz. Öncelikli hedefimiz sezon sonunda play off sıralaması içinde yer almak olacak. Hafta hafta nasıl ilerlediğimiz de sezon sonuna yaklaşırken durumumuzu iyice gösterecek. 

Röportaj: Şansın Tokyay
Fotoğraf: Ahmet Tokyay




HABERE YORUM YAZIN

DİĞER BASKETBOL SÜPER LİGİ HABERLERİ
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250