Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

03-03-2016 GENEL

Emin Moğulkoç ve Yener Yılmaz'a önemli görev

Uluslararası hakemlerimizden Emin Moğulkoç, FIBA tarafından 4-9 Temmuz 2016 tarihleri arasında Belgrad’ta düzenlenecek 2016 Rio Olimpiyatları Elemeleri, Yener Yılmaz ise 22 Haziran- 3 Temmuz 2016 tarihleri arasında Zaragoza’da oynanacak 17 Yaş Altı Erkekler ve Kadınlar Dünya Şampiyonası’nda görevlendirildi.

Emin Moğulkoç ve Yener Yılmaz'a önemli görev

Son dönemde Avrupa Şampiyonalarında sürekli görev verilen tecrübeli hakemimiz Emin Moğulkoç, Rio Olimpiyatları’na katılacak son 3 takımın belirleneceği; İtalya, Filipinler ve Sırbistan’da düzenlenecek eleme grubu müsabakalarının Belgrad ayağında Abakil (Fas), Bissang (Fransa), Hierrezuelo (İspanya), Jordan (ABD), Paternico (İtalya), Roche (Portekiz) ve Weiland (Kanada) ile birlikte düdük çalacak.

Geçen sene Rusya’da düzenlenen 2015 FIBA Dünya Kadınlar 19 Yaş Altı Şampiyonası’nda görev yapan Yener Yılmaz ise, 16’şar erkek ve kadın takımının katılacağı 17 Yaş Altı Erkekler ve Kadınlar Dünya Şampiyonası’nda görev yapacak.

Emin Moğulkoç, görevlendirmeyle ilgili olarak; "Bu görev benim için olduğu kadar Türk basketbol hakemliği içinde önemli bir gurur. Olimpiyat Oyunları'nın bir parçası olmak her sporcunun ve her hakemin hayalidir. Bunun gerçek olmasının mutluluğunu yaşıyorum. Bu noktada olmamda bana destek veren başta federasyonumuz olmak üzere herkese teşekkür ediyor ve saygılarımı sunuyorum" dedi.

Bu önemli görevlendirme için görüşlerini aldığımız Yener Yılmaz ise “ Geçen yıl görev aldığım 2015 FIBA Dünya Kadınlar 19 Yaş Altı Şampiyonası’nın ardından bu yıl da 17 Yaş Altı Erkekler ve Kadınlar Dünya Şampiyonası’nda görev almam devamlılık açısından benim için oldukça mutluluk verici. Dünya şampiyonalarında görev yapmak oldukça ayrıcalıklı ve güzel bu nedenle yapılan görevlendirme beni çok mutlu etti. Ülkemizi bu tip büyük organizasyonlarda en iyi şekilde temsil etmeye çalışıyoruz.” şeklinde konuştu.


Kaynak: Tbf

HABERE YORUM YAZIN

DİĞER GENEL HABERLERİ
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250