Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

11-02-2017 THY EUROLEAGUE

David Blatt'tan yardımcılarına övgü...

THY Euroleague'de Fenerbahçe'yi yenen Darüşşafaka Doğuş'ta coach David Blatt, yardımcılarını övdü...

David Blatt'tan yardımcılarına övgü...

Blatt'ın açıklaması şöyle: “Bu akşam çok önemli bir maçta çok üst düzey bir takımı yendik. Bugün sahada büyük efor sarf eden ve iyi basketbol oynayan oyuncularımın hakkını vermem lazım. Ayrıca staff’ımın, yardımcı koçlarımın bu maça takımı çok iyi hazırladığını özellikle belirtmek isterim. Bu hafta üç tam gün antrenman yapma imkânı bulduk ki bu sezonki Euroleague ve Türkiye Ligi takviminde bunu çok seyrek yapabiliyoruz. Ve yardımcılarım Fenerbahçe maçında sahada gördüğünüz birçok şeyi hazırlanırken fevkalade bir iş yaptı. Son maçlarda takımımızın çok önemli bir parçası olan Scottie Wilbekin’siz oynuyoruz. Sezonun içinde böyle önemli bir oyuncunuzu da kaybedebilirsiniz ve bu duruma uyum sağlamanız zaman alabilir. Üst seviye maçları kazanmanın bir yolunu bulmanız gerekir. Bugün bunu yaptık. Son bir aydır elindeki sakatlıkla oynayan Will Clyburn’den de bahsetmem lazım. Birçok oyuncu onun durumunda oynamazdı. Ama o mücadele etmeye devam etti ve Slaughter, Semih ve Wilbekin’in bizimle olmadığı dönemde sakat sakat oynadı. Bu elbette oyununu da olumsuz etkiledi. Bu akşam sahaya çıktı ve sakatlık öncesi dönemdeki gibi oynadı. Son 5 maçta bazı sıkıntılar yaşadık. İşler iyi gitmediği için de bazı şeyleri değiştirmemiz gerekiyordu. Biz de değiştirmek için bugün Zizic ve Furkan’ı beraber kullandık, orada Moerman’ı oynattık. Tarihteki en büyük insan Albert Einstein’ın bir lafı var: Bir hatayı defalarca yapıp farklı bir sonuç beklemek çılgınlıktır. Biz de bugün farklı bir şey yaptık ve işe yaradı.”

 

Brad Wanamaker "Bu galibiyetten sonra iyi hissediyoruz. Fenerbahçe, Final Four adaylarından biri. Ancak bu akşam Fenerbahçe'ye karşı sergilediğimiz oyunu her maçta oynamalıyız. Bu akşam sert oynadık ve sahada takım gibi oynadık. Bu şekilde oynarsak Fenerbahçe gibi bir takımı yenebiliriz ve başka takımları da yenebiliriz. Umarım böyle iyi sonuçları almaya devam ederiz. Özellikle savunmada harika bir iş çıkardık. Şutları sokan arkadaşlarımız sayesinde 11 asist yaptım. Playoff ‘a kalma şansımıza dair hiç kuşkumuz yok. Kazanmamız gereken bazı maçları kaybettik. Ancak, 8 tane daha maç var. Playoff’a kalmak için büyük bir şansımız var" diye konuştu.


Furkan Aldemir ise "Bugün mutlaka kazanmamız gereke bir maç oynadık. Özellikle Euroleague’de kazanmamız gereken maçları kaybettik. Bu sebeple playoff’a kalmak için bu maçı mutlaka kazanmalıydık. Daha önümüzde uzun bir yol var. Wilbekin’in yokluğu da bizi etkiledi. Onun eksikliğini bu akşam iyi kapattık. Zizic’le aynı anda oynayınca daha uzun bir 5’le yer alıyoruz, bu sayede ribauntlarda daha etkili olduk, mücadelemizin karşılığını aldık” dedi.




HABERE YORUM YAZIN

DİĞER THY EUROLEAGUE HABERLERİ
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250