Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

30-03-2017 THY EUROLEAGUE

Daçka, Play-off umudunu korumak için Almanya'da

THY Euroleague 29.haftasında Darüşşafaka Doğuş bu akşam deplasmanda Brose Bamberg ile karşılaşacak.

Daçka, Play-off umudunu korumak için Almanya'da

Brose Arena'da oynanacak olan mücadele saat 21:45'te başlayaca kve beIN Sports 3 kanalından canlı yayınlanacak. Daçka bu maçı kazanırsa Euroleague’in son haftasında sahasında Kızılyıldız’ı yenerek playoff’a kalmak için çıkacak. Koç Blatt, bu deplasmana yine 13 kişilik bir kadroyla gitmeye karar verdi: Sakatlıkları süren kaptan Ender ve Slaughter dışında eksik yok.

İki takımın bu sezonun 6. haftasında da karşılaştı ve İstanbul’daki maçı Wanamaker’ın bitime 30 saniye kala attığı basketle 72-70 yenmişti. 

Ev sahibi Brose ise playoff’a kalma ihtimalini 26. haftada sahasında Fenerbahçe’ye yenilerek yitirdi. Özellikle kendi sahasında seyirci desteğiyle daha iyi bir basketbol oynayan Brose son haftalarda düşüşe geçti. Son 12 haftada sadece üç galibiyet alabilen Alman takımı sahasındaki son beş maçın dördünden de boynu bükük ayrıldı. Ayrıca Brose, bu sezon tam altı maçı bir veya iki sayı farkla kaybederek daha üst sıralara çıkma şansını da tepti.

 

DARÜŞŞAFAKA DOĞUŞ DEPLASMANDA 4 KEZ KAZANDI

Daçka bu sezon Euroleague’de 14 deplasman maçına çıktı. Deplasmandaki ilk üç maçını kazanan Darüşşafaka Doğuş sonraki 11 maçtan ise tek galibiyet çıkarabildi. Daçka’nın deplasman karnesi şöyle:

  • Daçka 13 deplasmanın sadece dördünde ilk yarıyı önde kapatabildi. Bu dört maçın üçünü ise kaybetti. Sadece Fenerbahçe’yi yenebildi.
  • Darüşşafaka Doğuş buna karşılık kazandığı üç maçın ikinci yarısında yaptığı dönüşlerle hedefe ulaştı.
  • Daçka, çift maçlı haftalardaki deplasmanlarda sadece Unics Kazan’ı yenebildi.
  • Daçka deplasmanda ortalama 79.4 sayı atarken kendi potasında da 84.1 sayı görüyor. Deplasmanda en çok sayıyı Unics Kazan’a attılar: 94 sayı. En düşük skor ise Baskonia deplasmanında geldi: Sadece 52 sayı.
  • Daçka deplasman maçlarında 34 toplam ribaunt, 13 de hücum ribaundu alıyor.
  • Darüşşafaka Doğuş aynı zamanda deplasmanda en az top kaybeden takım: Maç başına 10.4.



HABERE YORUM YAZIN

DİĞER THY EUROLEAGUE HABERLERİ
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250