Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

02-12-2016 THY EUROLEAGUE

Daçka, Olympiacos'u konuk ediyor

THY Euroleague 10.haftasında Darüşşafaka Doğuş bu akşam Olympiacos'u konuk edecek.

Daçka, Olympiacos'u konuk ediyor

Wolswagen Arena'da oynanacak olna karşılaşma saat 20:00'da başlayacak ve Lig TV 3'ten canlı yayınlanacak.

Daçka, EuroLeague’in 7. haftasında sahasında CSKA Moskova’yı yendikten sonra Galatasaray ve Panathinaikos deplasmanlarında aldığı iki yenilgiden sonra galibiyet için sahaya çıkacak.

Yeşil-siyahlılar üst üste gelen sakatlık sorunlarından sonra bu hafta uzun bir aradan sonra ilk kez tam kadro çalışma fırsatı buldu. Semih Erden ve Mehmet Yağmur’un da kadroya dönmesiyle tercihleri artan baş antrenör David Blatt sahaya çıkaracağı 12 oyuncuya maç öncesi son idmanla karar verecek.

OLYMPIACOS KADROSUNU MUHAFAZA ETTİ

2011 ve 2012’de iki kez Euroleague şampiyonu olan Olympiacos geçen sezondan bu yana kadroda çok önemli değişiklik yapmadı. Muratbey Uşak’tan Khem Birch’ün yanı sıra Eric Green ve Paris Maragkos’u transfer eden Kırmızılar’ın çekirdek kadrosunu Spanoulis, Printezis, Mantzaris, Papanikolau gibi Yunan oyuncular oluşturuyor.

Olympiacos bu sezon Euroleague’deki 9 maçta tıpkı Darüşşafaka Doğuş gibi 5 galibiyet ve 4 yenilgi aldı. Sahasındaki 5 maçta 3 galibiyet alan Yunan temsilcisi deplasmandaki 4 maçtan 2 galibiyet çıkarmayı başardı. Takımın saha içi liderliğini yıllardır olduğu Yunan oyun kurucu Vassilis Spanoulis üstleniyor. Bu sezonki 9 maçta 15.4 sayı ve 7.1 asist ortalaması tutturan Spanoulis aynı zamanda maç başına 4.4’le EuroLeague’in en çok top kaybeden oyuncusu.

WILBEKIN: GALİBİYETE İHTİYACIMIZ VAR

Bu zorlu maç öncesi Daçka’nın Amerikalı guard’ı Scottie Wilbekin şu açıklamayı yaptı: “İki zor deplasmandan sonra evimizdeyiz. Çok tecrübeli bir EuroLeague takımıyla oynayacağız. Kesinlikle zor bir maç olacak. Onlar da bizim gibi geçen hafta yenildi. Ama bizim galibiyet ihtiyacımız var. Bu maç için hazırız. Sahaya çıkınca enerjimiz ortaya koyup gücümüzü göstermeliyiz. Elbette seyircimizin de desteğiyle bunu yapacak güçteyiz.”

Darüşşafaka Doğuş başantrenörü David Blatt ise evlerine dönmenin heyecanını yaşadıklarını vurguladı: “Bu hafta Euroleague’de çok sağlam geçmişe, geleneğe sahip, yetenekli oyuncularla dolu bir takımla daha oynayacağız. Çok çekişmeli ve heyecan oldu bir maç olacağını tahmin ediyorum. Gerçekten çok iyi çalışıyoruz. Evimize dönmekten dolayı da çok mutluyuz. Maçtan maça seyircimizin artması bizi çok mutlu ediyor. Yarın akşam da tamamen dolu bir salonda büyük bir desteği arkamıza almayı umut ediyorum.”

DAÇKA SAHASINDA SON İKİ MAÇI KAZANDI

Daçka bu sezon Euroleague’de bu sezon sahasındaki ilk iki maçı az farkla kaybetti. Son iki iç saha maçında ise önce Brose’yi 72-70 yendi, ardından da lider CSKA Moskova’yı 91-83 mağlup ederek sezonun şu an kadar en flaş sonucunu aldı.

MAÇ ÖNCESİ NOTLAR

  • Darüşşafaka Doğuş bu sezon EuroLeague’deki en farklı galibiyetini 6. haftada CSKA Moskova karşısında aldı: 91-83.
  • Daçka bu sezon maç başına 7.4 top çalmayla EuroLeague’deki 16 takım arasında ilk sırada yer almayı sürdürüyor. Buna paralel olarak Daçka rakiplerini de maç başına 14.4 top kaybına zorluyor ve bu kategoride Kızılyıldız’ın ardından ikinci sırada bulunuyor.
  • Darüşşafaka Doğuş kaptanı Ender Arslan önceki hafta Galatasaray karşısında kariyerinin 241’inci Euroleague maçına çıktı. Ender, Olympiacos karşısında da forma giydiği takdirde 242 maça ulaşacak ve Euroleague’de en çok forma giyen Türk oyuncu Kerem Gönlüm’ü yakalayacak.
  • Daçka, bugüne kadar Yunan takımlarıyla dört farklı turnuvada 9 maç yaptı ve bunların 3’ünü kazandı. Bu maçlarda toplam 711 sayı atan Daçka potasında da 714 sayı gördü.
  • Darüşşafaka Doğuş 1961’den bu yana kadar Avrupa kupalarında toplam 115 maça çıktı; 55 galibiyet ve 60 mağlubiyet aldı. Toplam 8846 sayı atıp, 8922 sayı yedi.

WILL CLYBURN 40 DAKİKA OYNAYAN TEK OYUNCU

  • Darüşşafaka Doğuş’un Amerikalı forveti Will Clyburn geçen hafta Panathinaikos deplasmanında tam 40 dakika oyunda kaldı ve bu sezon normal sürede bunu yapan ilk EuroLeague oyuncusu oldu. Clyburn geöen hafta savunmadaki etkili oyununun yanı sıra 26 sayı ve 9 ribauntla 26 verimlilik puanı yakaladı. Clyburn, sayı ortalamasını da 13.2’ye çıkardı.
  • Darüşşafaka Doğuş’un 4 oyuncusu EuroLeague’in ilk dört haftasında bireysel istatistiklerde üst sıralarda yer alıyor.
  • Amerikalı guard Scottie Wilbekin maç başına 1.7 top çalmayla tüm Euroleague’de 3’üncü sırada bulunuyor.
  • Wilbekin aynı zamanda serbest atış yüzdesinde de dördüncü sırada. Wilbekin bu sezon kullandığı 36 serbest atışın 32’sini çemberden geçirdi ve yüzde 88.9’luk bir ortalama yakaladı.
  • Bir diğer Amerikalı guard Brad Wanamaker da maç başına 5.1 asistle tüm Euroleague’de 10’uncu sırada bulunuyor.



HABERE YORUM YAZIN

DİĞER THY EUROLEAGUE HABERLERİ
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250