Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

24-02-2017 THY EUROLEAGUE

Daçka, lider karşısında...

THY Euroleague 23.haftasında Darüşşafaka Doğuş bu akşam deplasmanda lider Real Madrid ile karşı karşıya gelecek.

Daçka, lider karşısında...

Geçen hafta ulusal kupalardan sonra Turkish Airlines Euroleague’de dönen Daçka bu sezon sahasında 81-68 mağlup ettiği 2015 şampiyonu ile ilk kez Madrid’de karşılaşacak. Daçka 7. haftada lider CSKA Moskova ile karşılaşmış ve rakibini yenmeyi başarmıştı. Daçka, geçen hafta Türkiye Kupası’na çeyrek finalde veda ettikten sonra kısa bir dinlenmeden sonra sıkı bir antrenman programıyla bu maça hazırlandı. Coach Blatt bu bir haftalık aranın takıma olumlu etki edip etmeyeceğini sahada göreceklerini söyledi.


Bu arada Darüşşafaka Doğuş’un Amerikalı guardı Scottie Wilbekin takımla birlikte çalışmaya başladı. Madrid kafilesine dahil edilen Wilbekin’in süre alıp almaycağına bugün ve yarın Madrid’deki iki idmandan sonra karar verilecek. Daçka’da tedavisi halen süren Slaughter ve bu hafta başı hafif bir sakatlık geçiren Mehmet Yağmur kadroda yer almıyor.

 

Bu sezon Euroleague’in 12. haftasında Darüşşafaka Doğuş, Real Madrid’i Volkswagen Arena’da 81-68 yenerek en sükseli galibiyetlerden birini almıştı. O maçta Brad Wanamaker 27 sayıyla sahanın yıldızı olurken Daçka rakibini 62’de 24 saha içi isabetinde tutmaya başarmıştı. Real Madrid ise Daçka’ya kaybettiği o maçtan sonra sadece bir yenilgi aldı ve 10 maçta 9 galibiyetlik bir seri yakalayarak Euroleague’de liderliği ele geçirdi. Real geçen hafta ise İspanya Kral Kupası’nda birbirinden çekişmeli maçlardan sonra Andorra, Baskonia ve Valencia’yı yenerek şampiyonluğa ulaştı.




HABERE YORUM YAZIN

DİĞER THY EUROLEAGUE HABERLERİ
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250