Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

Burcu Çiğil: Türkiye'nin en iyi forveti olacağım

Altyapı milli takımlarında yer almasıyla Ay Yıldızlı formayı taşımaya aşina olan Burcu Çiğil, bu sefer bunu A Milli Takım düzeyinde gerçekleştirmek için mücadele edecek.

Burcu Çiğil: Türkiye'nin en iyi forveti olacağım

24 yaşındaki oyuncu Tarsus Belediye forması altında geçirdiği yoğun sezonun ardından bir başka meydan okumaya hazırlanıyor ve FIBA Kadınlar Dünya Şampiyonası’nda Türkiye’nin nihai kadrosunda yer almak için çalışacak.

2014-15 sezonunda EuroCup’ta mücadele edecek olan Mersin Büyükşehir Belediyesi için oynayacak olan forvet, ne bu düzeyde mücadeleye, ne de Milli Takım’da beraber çalışacağı Ceyhun Yıldızoğlu’na yabancı. 15 yaşında ilk defa formasını giydiği Adana Botaş’ta 14 sene geçirdi. Bu sürenin önemli bir kısmında Ceyhun Yıldızoğlu ile beraber çalıştı ve EuroCup gibi uluslararası düzeyde turnuvalarda parkeye çıktı.

“Türkiye’nin en iyi forveti olmak istiyorum” diyecek kadar iddialı olan Çiğil için hazırlık kampı bu hedefini gerçekleştirmek için önemli bir dönüm noktası olacak. Oyununun temel noktası olarak savunmayı gösteren ve bunun Adana Botaş’ta yetişmenin bir sonucu olduğunu belirten genç forvet, TKBL’de geçtiğimiz sezonu 8 sayı ve 3 ribaund istatistikleriyle tamamlamıştı.

 

Enerjisi, savunma disiplini ve genç yaşına rağmen sahip olduğu tecrübeyle Tarsus Belediye’nin zor geçen sezonunda en güvenilir oyuncularından birisi oldu ve şimdi aldığı dersleri A Milli Takım ile hazırlık kampında değerlendirmek istiyor.

“Her maç öncesinde bana görev verildi ve “bu oyuncu top almayacak” denildi mi, tüm maç boyunca ben o oyuncuya kilitlenirdim. Savunmanın önemi altyapıda yaptığımız her antrenmanda vurgulanırdı ve “savunma yapan oyuncu sahada kalır” sloganı ile çalıştırılırdık. Bu yüzden savunma benim için çok önemli. Elbette sayı atmak, ribaund almak da basketbolun olmazsa olmazları ama iyi bir savunma sonrasında topu çalarak atılan sayı kadar bana heyecan veren bir şey yok.”
 

Daha önce Ümit Milli Takım’da bir çok defa Ay Yıldızlı formayı giymiştin, bu kez  A Milli Takım Aday Kadro'dasın. Nasıl bir tecrübe oldu bu senin için?
Tabii ki öncelikle buraya geldiğim için çok mutluyum. Ümit Milli’den çok farklı bir ortam. Sonuçta Türkiye’nin en iyi oyuncuları ve en iyi ekibiyle beraber idman yapıyorsunuz. Bu benim için çok büyük bir tecrübe. Hedefim ilk on ikiye kalmak.

Ümit Milli Takım’da daha önce beraber forma giydiğin Tuğçe gibi arkadaşların da burada seninle beraber. Burada atmosfer nasıl? Daha farklı bir ortam mı seni bekliyordu, nasıl buldun?

Aslında ilk buraya gelirken tabii ki çok heyecanlıydım, hala idmanlarda heyecanım devam ediyor. Sonuçta Nevriye Yılmaz, Birsel Vardarlı, Esmeral Tunçluer gibi isimlerle beraber idman yapıyoruz. Ama şu an rahatım çünkü çok iyi davranıyorlar, bize çok yardımcı oluyorlar ve tecrübelerinden her zaman faydalanmamamıza izin veriyorlar. Konuşuyorlar ve bizi rahatlatıyorlar.

Ceyhun Yıldızoğlu ile de aslında uzun bir geçmişin var, daha önce Adana Botaş’ta uzun yıllar beraber çalışmıştınız. Bu senin için ne gibi bir avantaj sağlıyor sence?

Ceyhun Yıldızoğlu benim için apayrı bir insan gerçekten, Adana Botaş’ta da öyleydi burada öyle ve hala benim için aynı şeyi ifade ediyor. Ceyhun Yıldızoğlu ile çalışmak çok büyük bir ayrıcalık çünkü onun bilgilerine ben çok güveniyorum. Her zaman size doğru olanı veriyor, her zaman sizden doğru olanı istiyor. O yüzden onunla çalışmak benim için çok büyük bir tecrübe.

Aslında söylediğin gibi nihai kadroya kalamasan bile bu senin için büyük bir tecrübe olacak. Çok önemli tecrübeli oyuncularla çalışıyorsun hatta Nevriye, Esmeral gibi son defa belki bu formayı giyecek oyuncularla antrenman yapıyorsun. Sen bu kamptan nasıl bir kazanımla ayrılmayı istiyorsun?

Tabii ki öncelikli hedefim on ikiye kalmak ama olur da öyle bir talihsizlik yaşarsam diye burada olabildiğince herkesten bir şeyler almak istiyorum. Onların tecrübelerinden yararlanmak istiyorum ve buradan eğer ilk on ikiye kalmasam bile seneye en azından Burcu Çiğil denildiği zaman, “Burcu Çiğil ilk on ikide olmalı” gibi bir ifade bırakmak istiyorum.

Bir süre önce bir röportajın vardı, Türkiye’nin en iyi forveti olmak istiyorum demiştin. Sence bu hedefe ne kadar yakınsın?

Tabii ki şu an çok uzaktayım, yani ben daha yolun başında olduğumu her zaman söylüyorum ama tabii ki önümüzdeki örneklerle, ablalarımızı izleyerek bu yolun sonuna kadar gitmek istiyorum ve o yolda çalışıyorum. Gerçekten iyi çalışıyorum ama inşallah bir aksilik, sakatlık, kaza olmazsa hala hedefim bu. Kararlıyım.


Kaynak: tbf

HABERE YORUM YAZIN

DİĞER KADIN A MİLLİ TAKIM HABERLERİ
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250