Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

Balıkesir Basket'ten açıklama

Balıkesir Basket Spor Kulübü Başkanı Ali Aydın TBL'ye alınmamaları ile ilgili bir açıklama yaptı. Açıklama şöyle:

Balıkesir Basket'ten açıklama

“Balıkesir’in öncü eğitim kurumlarının çalışanı, yöneticisi ve kurucularından olup basketbol gönüllüsü, destekçisiyim. Balıkesir Basket olarak tüm şartları yerine getirip, belgeleri hazırlayıp, lige katılım bedelini de yatırıp “kaldığımız yere” dönmek için gerekenleri yaptık. Tecrübemizle, her platformdaki destekçilerimizle, bu işi ülkede en iyi bilenlerden başkanımızla, yönetimimizle, A takımsız geçen yıla rağmen sosyal medyada en çok takip edilen basket camialarından biri olarak; 2 takım eksilen TBL'de olma arzumuz maalesef gerçekleşmedi.

Liglerden eksilen (an itibarıyla) 7 takım ve işsiz kalan yaklaşık 150 sporcu, basketbol emekçisi varken, bunlardan 20'sini istihdam edebilecek camiamızı denkleme dahil etmek gerekirdi. Bu arada an itibarıyla takım oyuncu bütçelerinin yaklaşık yarısının (belki daha fazlası) harcanmasına sebep olan yabancı oyuncuları, geldiği açıkça görülen ekonomik zorluk göz önüne alınarak TBL'de bu yıllık da olsa engelleyerek yerlerini 2x16=32 Türk gencine bıraktırılmalıydık. Önce bizim çocuklar diyerek zaten sınırlı olan aktif sporculuklarından 1 yılın kaybolmasının önüne böylelikle geçebilirdik.

Ve de takımları daha küçük bütçelerle bu işi yapabilir hale getirilebilir, genç Türk oyuncuların daha iyi yetişmelerini ve istihdamını sağlayabilirdik. Bazen çözümler çok uzağımızda değildir, yeter ki cesur ve kararlı olalım.

Saygılarımla...”




Etiketler :
HABERE YORUM YAZIN

DİĞER TÜRKİYE BASKETBOL 2.LİGİ HABERLERİ
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250