Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

Aziz Bekir: Clay Tucker'a bağımlıyız

Torku Konyaspor Basketbol Başantrenörü Aziz Bekir, takımın son durumu, Fenerbahçe maçı ve transferle ilgili açıklamalarda bulundu.

Aziz Bekir: Clay Tucker'a bağımlıyız

Royal Halı Gaziantep karşısında aldıkları 63-61’lik yenilgiyi değerlendiren Bekir, “Son 5 dakikaya 5 sayı önde girdikten sonra 7 hücumdan boş döndük. Düzgün şutlar bulduk ama değerlendiremedik. Kaçırmamamız gerekiyordu. Bütün maç oyunu kontrol ediyorduk. Arka arkaya 2-3 hücumda sayı bulsaydık rakibimizin belini kıracaktık. Tam zamanında yakaladık Gaziantep’i. 9-0’lık seri ile 5 sayı önde geçmiştik. Bizim oyuncularımız kaliteli. Beklentim maçın son anlarında da iyi oynamaları. 6.yabancı rotasyonunda da sıkıntı vardı. Bremer ve Tucker hiç çıkmadan oynadı. Belki yorgunluk son anlarda etkiledi bizi. Hem Trabzon hem de Gaziantep maçlarını kazanma kıvamına getirdik ama son anlarda kötü oynadık. Rakibimiz maçı kazanmadı biz verdik. Kondisyonu yükseltmeye çalışacağız” dedi.


CLAY TUCKER’A BAĞIMLIYIZ

Kadroya takviye düşündüklerini kaydeden Boşnak antrenör, “Clay Tucker’a çok bağımlıyız. Biz 6.yabancı oyuncuyu bu yüzden getirmiştik. Çok kritik bir anda sakatlandı. Transfer düşünüyoruz.Bulmaya çalışacağız. Pozisyonu önemli değil, iyi oyuncu almaya çalışacağız. Biz Reynolds’ı bekleyecektik ama onun durumu henüz belli değil. Ondan 15 sayı beklentimiz vardı. Ya oynamadı ya da oynarken o performansı gösteremedi. Onun sakatlığı bizi transfere itiyor” diye konuştu.


10 GALİBİYET YETMEYEBİLİR

Ligde kalmak için 10 galibiyetin yetmeyebileceğini ifade eden Aziz Bekir şunları söyledi: “Hem Trabzon hem de Royal Halı Gaziantep maçlarını kontrollü ve iyi oynamamıza rağmen kaybettik. Bu maçları kazansak 8 galibiyet olacaktı. Bu 2 maçı almamız lazım. Kasansak alt taraftan uzaklaşacaktık. Kendi kendimizi zora soktuk. Hem Yeşilgiresun hem de Telekom ile deplasmanda oynayacağız. Birkaç galibiyet ile çok farklı yerlere geliniyor. Bu yüzden bu 2 maça çıkmadan önce rakiplerimizle olan galibiyet farkını korumamız lazım. İnsanlar hesap yapıyor ama Telekom’un 13’te 10 yapacak potansiyeli var. Yeşilgiresun’da kaliteli bir ekip. 10 galibiyet yetmeyebilir”.


HER ZAMAN UMUDUMUZ VAR

Pazar günü oynanacak Fenerbahçe maçı içinde görüşlerini açıklayan Bekir, “Bizim her zaman umudumuz var. Belki onlar kötü oynar, biz çok iyi oynarız. Her maça aynı şekilde hazırlanıyoruz. Önyargılı değilim. Her maça aynı iştahla çıkıyorum ben. Düz mantıkla bakarsak hiç şanssımız yok ama biz her maça aynı motivasyonla çıkıyoruz” şeklinde konuştu.


Başantrenör Aziz Bekir, son dönemde performansı düşen Clay Tucker hakkında ise, “Son maçta istenilen seviyede değildi. Normal bu. Skorer oyuncularda oluyor bu. İnşallah performansı yükselecek.Bunun için çalışıyoruz” dedi.


Fatih Şeker / Konya

 




HABERE YORUM YAZIN

DİĞER BASKETBOL SÜPER LİGİ HABERLERİ
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250