Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

Aziz Akkaya: “Bizim Büyük Hayallerimiz Var”

A Milli Kadın Basketbol Takımı Yardımcı Antrenörü ve Altyapı Teknik Koordinatörü Aziz Akkaya, Slovenya’da, Kranjska Gora’da gerçekleşen bir haftalık kondisyon kampının altıncı gününde içten açıklamalarda bulundu.

Aziz Akkaya: “Bizim Büyük Hayallerimiz Var”

Potanın Perileri için Vitranc Arena’da yapılan çalışmaların sonuna yaklaşılırken, Olimpiyatlarda madalya adına inançlı olduklarını dile getiren Aziz Akkaya, Milli Takım ile bugüne dek elde edilmiş başarılardan daha büyükleri için çaba sarf ettiklerini dile getirdi.

“Antrenmanlarımızın Temposu ve Kalitesi Yüksek”
-Kampın sonuna gelmek üzeresiniz, Slovenya’da geride kalan beş günün ardından burada geçen zamana dair nasıl yorumlarınız olur?
Aziz Akkaya: Burada geçirdiğimiz şu beş günü yorumlamak için geride kalan seneden düşünmeye başlamak gerekiyor. Geçen sene Milli Takımımız ile yeni bir sistem oturtma senemiz idi ve yine buraya kampa gelmiştik. Geride kalan yıldan bu yana neredeyse aynı ekip olarak beraberiz. Sezon içerisinde Ekrem Hocamız bizimle değildi ama sistemimiz aynı şekilde ilerledi, şimdi de tekrar hep bir aradayız. Kızlarımız geçen sene adaptasyon konusunda biraz zorlanmışlardı ama bu sene çok daha rahat konsantre olabildiklerini söyleyebilirim. Önümüzde Olimpiyat Elemeleri ve umuyorum ki Olimpiyat mücadeleleri var. Şu anda on sekiz kişilik bir kadroyuz ve burada herkes on iki kişilik nihai kadroya girmeye çalışıyor. Bu da tabii ki antrenman temposunu ve kalitesini artırıyor. Takımımız birbirine iyice alıştı ve her şey yolunda gidiyor.

“Oyuncularımıza Güveniyoruz”
-Geçen seneden bu seneye kızların adaptasyonunun arttığından bahsettiniz, bu durum kamptaki çalışma sürecine nasıl yansıdı?
Aziz Akkaya: Geçen seneye göre yüzde ellilik bir performans artışımız olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Bütün oyuncular son derece motive. Zaten burayı da çok seviyoruz… Oyuncularımız hem kondisyon depoluyor hem de yeni setler öğreniyorlar. Kızlar yeni oyun sistemlerini öğrenme konusunda da bir hayli hevesliler. Bizim büyük hayallerimiz var. Geçen sene Nisan ayında ilk toplandığımız zaman Ekrem Memnun, ben ve tüm teknik ekibimiz daha önce yapılanların daha iyisini yapmak üzere hedefler belirledik. Geçtiğimiz yıl Avrupa Şampiyonası’nda iki tane mağlubiyet ile madalyayı kaçırmıştık, şimdi ise Olimpiyatlarda madalya almayı kafamıza koyduk. Bunun için öncelikle elemeleri başarı ile atlamamız gerekiyor. Hayallerimizin peşinde gidiyoruz… Hayal ediyor, bu hayalleri gerçekleştirebileceğimize inanıyor ve o inanç doğrultusunda da elimizden geldiğince çok çalışıyoruz. Kaliteli bir ekibiz. Oyuncularımız Avrupa’nın en iyi oyuncuları arasında… Senelerdir Avrupa’da ses getirmiş, başarıları takdir edilen bir Milli Takımız. Elde edilmiş başarılardan daha iyilerini elde etmek için de yeterli tecrübeye sahip sporcular ile beraberiz ve onlara güveniyoruz…

-Siz Kadın Milli Takımı Altyapı Teknik Koordinatörü olarak takımdaki genç oyuncuların gelişimlerine de yakından şahit oldunuz, onlar nasıl bir durumdalar şu sıralar?
Aziz Akkaya: Daha önce Avrupa’da 20 yaş altında, Ümit Milli Takım ve Yıldız Milli Takımlar seviyesinde aldığımız önemli başarılar var. İlk dördün içinde olduğumuz çok sene oldu, iki tane de madalyamız var altyapılar seviyesinde. O madalyaları alan takımlardan burada altı tane oyuncumuz var. Onlar kendi yaş gruplarında edindikleri özgüveni şimdi büyükleri ile beraber kaynaşarak korumaya çalışıyorlar. Tabii oynadıkları kulüplerde sezon içinde çok fazla süre alamamak gibi bir şanssızlıkları var. Onlardan önceki jenerasyon da çok başarılı bir jenerasyon olunca biraz süre konusunda sıkıntıya girdiler ama tabii aralarında sorumluluk alanlar da var… Takımımız için konuşacak olursak tecrübeyi sahaya yansıtacak ablalarının yanında gençlerimizden sahaya enerji koymalarını bekliyoruz. Tecrübe ve enerjiyi harmanlayıp güzel bir kimya oluşturmaya çabalıyoruz.

“Teknik Ekip Olarak Biz de Olimpiyatlarda Mücadele Vermek Adına Çok Heyecanlıyız”
-Tecrübeli isimlerden bahsetmişken, kadrodaki 6 oyuncunuz daha önce Olimpiyat deneyimi olan oyuncular. Onlarda oraya tekrar gitme isteği var, diğer sporcularda ise Olimpiyat Köyü’ne ilk defa ayak basma arzusu var. Tüm takım Rio için heyecanla odaklanmış durumda…
Aziz Akkaya: Şunu da unutma; biz de teknik ekip olarak ilk defa Olimpiyatlara gitmenin eşiğindeyiz. Aynı heyecan bizde de var. Yani bizim de burada günlerimiz bunun hayali ile geçiyor. Tabii ki biz antrenörler olarak maçlar ile ilgili tek tek derinlemesine düşünmekten Olimpiyatın keyfini yaşayamayabiliriz, öyle bir gerçek de var ama Olimpiyatlarda mücadele vermek her sporcunun ve her antrenörün hayalidir. Biz umuyorum ki oraya gittiğimiz zaman, heyecanımızı yaşarken ülkemizi olabilecek en iyi şekilde temsil etmeye çalışacağız. Olimpiyat tecrübesi olan oyuncularımızın deneyiminden bizler de faydalanacağız. Zaten konuşuyoruz da onlarla… Türk basketbol tarihinde şu ana dek olimpiyat gören sadece on iki tane oyuncu var. Biz de bu oyuncu sayısını artırmaya çalışıyoruz…

-İstanbul’a döndükten sonra Nijerya ile ikili temas maçları oynayacak ve daha sonra da Beyaz Rusya’ya hazırlık turnuvasına gideceksiniz. Olimpiyat elemelerine yaklaşırken kadronun da daralması gerekecek ama siz mevcut aday kadro ile Slovenya’da son derece verimli bir dönem geçirdiniz diyebiliriz…
Aziz Akkaya: Bahsettiğin süreçlerden sonra Olimpiyat eleme maçları oynayacağımız zaman on iki kişi kalmak durumundayız ama yine de şu anda beraber olduğumuz on sekiz kişilik kadrodan vazgeçmiş olmayacağız. Kadroyu daraltma zamanımız geldiğinde altı isimle bir sürelik bir ayrılık yaşanacak mutlaka ama ekipten ayrılanların da tekrar kadroya dönme şansları olabilir. Elemelerden sonra Olimpiyatlarda mücadele etme vaktimiz geldiğinde elemelerde beraber olduğumuz on iki kişi sabit kalacaktır diye net bir şey söyleyemeyiz. Şu anda kadroyu daraltmak zaten en çok zorlandığımız şey. Geçen seneye göre herkes belki iki katı istekli, herkes bu kampa potansiyelinin yüzde yüzünü yansıtmak amacı ile gelmiş. Takım da kaynaştı, tüm oyuncularımız sistemi öğrenmeye başladı. Biz istediklerimizi onlara yansıtırken onlar da yapabileceklerini bize gösteriyorlar. Slovenya kampımız da söylediğin gibi taşların yerine oturması açısından çok verimli geçti.


Kaynak: Tbf

HABERE YORUM YAZIN

DİĞER KADIN A MİLLİ TAKIM HABERLERİ
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250