Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

14-10-2016 THY EUROLEAGUE

Ataman: Yeni takım olmanın dezavantajlarını yaşadık

THY Euroleague'de CSKA Moskova'ya farklı kaybeden Galatasaray Odeabank'ta coach Ergin Ataman, yeni takım olmalarının dezavantajlarını yaşadıklarını söyledi.

Ataman: Yeni takım olmanın dezavantajlarını yaşadık

Ataman'ın açıklaması şöyle: “Maçın sadece başında, ilk 20 dakikasında direnç koyabildik, bu seviyenin oyununu oynayabildik. Bir de özellikle üçüncü periyotta olması gereken basketbolu oynadık ve maçı 4 sayıya kadar getirmeyi başardık. Yorulan oyuncular nedeniyle rotasyona girdiğimiz zaman işin savunma kısmında hatalar yaptık. CSKA Moskova, Avrupa'nın en iyi hücum yapan takımı ve makine düzeni içinde oynuyorlar. Sizin savunmada yaptığınız hataları çok iyi cezalandırıyorlar. Bugün de %69 iki sayılık, %55 üç sayılık atışlar buldular. Aslında hücumda iyi oynadık, 85 sayı iyi bir sayı fakat savunmada sert duramadık. Henüz bu ilk maç, ilk maçta CSKA Moskova ile karşılaşmak dezavantaj görünse de bana göre bir avantaj. Bu tip maçlarda nasıl daha iyi oynamamız gerektiğini anladık. Önümüzdeki hafta oynayacağımız Kızılyıldız karşılaşması daha belirleyici olacak.

Yeni takım olmanın dezavantajları bunlar, oyuncularla taktik olarak anlattıklarımızı yapamıyoruz; bunu tecrübeli oyuncular ile yapabiliyoruz ama EuroLeague için çaylak denilebilecek oyuncular ile taktiksel olarak hazırladığımız savunmayı gerçekleştiremedik ve CSKA Moskova da bunları çok iyi cezalandırdı.  Tibor Pleiss bugün kötü oynadı ama yerine oynayan Tyus çok iyi oynadığı için zaten aldığı süre de kısa oldu. Bugün en iyi oynadığımız dönem, Sinan'ı oyun kurucu oynatarak Schilb, Emir ve Micov'u oynatarak oynadığımız dönemdi, tabii bunlar bizim için bir tecrübe oluyor. Bu tip takımlara karşı doğru 5'le sahada olacağız. Elbette her takımda Teodosic, De Colo gibi oyuncular yok; diğer oyuncularımızdan da savunmada faydalanacağız.”




HABERE YORUM YAZIN

DİĞER THY EUROLEAGUE HABERLERİ
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250