Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

Ataman: FIBA ve diğer takımlara cevabı en iyi şekilde sahada vereceğimizi düşünüyorum

FIBA 2022 Avrupa Şampiyonası A Grubu’nda Belçika’yı 78-63’lük skorla mağlup ettiği karşılaşmanın ardından A Erkek Milli Takım Başantrenörü Ergin Ataman müsabakayı değerlendirdi.

Ataman: FIBA ve diğer takımlara cevabı en iyi şekilde sahada vereceğimizi düşünüyorum

Ataman'ın değerlendirmesi şöyle: 

“Bugün maça çok farklı bir konsantrasyonla, oynamamız gerektiği gibi başladık. Maçın başında kontrolü elimize aldık. İki uzunumuz ve iki fizikli forvetimizle oynadık. Belçika’nın fiziksel oyununa sert kalarak cevap vermek istedik. Tabii bu şekilde oyuna başlamış olmamızda maçın öneminin de etkisi vardı. Gruptan çıkma maçımızdı ve özellikle son günlerde yaşadıklarımız, haksızlıklar, komik kararlar, gerek sahada gerekse de insanların Türkiye’de basketbol dışındaki suçlamaları bizim daha takım olmamızı sağladı. 

Maç boyunca bunu devam ettirdik. Belçika, iki gün önce İspanya’yı yendi. Maç boyunca bu takımın oynaması gerektiği gibi oynadık ve topu iyi paylaştık. Sadece dış atışlarda isabet bulamadık. Onları da soktuğumuzda bu turnuvanın en tehlikeli takımlarından biri olacağız. Berlin tam bir Türk şehri. Bugünden itibaren gurbetçilerimiz o salonu dolduracaktır. Berlin’de Türkiye atmosferi yaratarak FIBA ve diğer takımlara cevabı en iyi şekilde sahada vereceğimizi düşünüyorum.”




Etiketler :
HABERE YORUM YAZIN

DİĞER ERKEKLER AVRUPA ŞAMPİYONASI HABERLERİ
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250