Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

26-03-2021 GENEL

Ahşap Nedir?

Canlı varlıklar olan ağaçlar liflerden meydan gelirler.

Ahşap Nedir?

Aynı zaman da heterojen ve anizotrop görünüm özelliklere sahip olmaları nedeni ile ahşap malzemesi olarak kullanıma uygundurlar. Tarihi çok eskiye dayanan ahşap malzemeleri, genellikle barınma ve korunma amaçlı yapılan yapıtlar da tercih edilir.

Son zamanlar da ormanların gelişmemesi ve tahrişlere uğraması, ağaçların yetişememesi gibi sebeblerden dolayı ahşabın değeri oldukça yükselmiştir. Teknolojinin gelişimi ile dekoratif malzemelerde de kullanılan ahşaplar, çatı malzemeleri, doğrama ve kaplama ürünleri, kalıp ve iskelelerde taşıma görevini üstlenen malzemeler olmuşlardır.

Neden Ahşap Tercih Edilir?

Eskilerden bugünlere kadar olan zaman diliminde ahşap ürünleri sürekli değerini artırmayı başarmıştır. Yüksek taşıma gücüne sahip olan ahşaplar, depreme veya farklı iklim koşullarına da dayanıklılığı sebebi ile sıklıkla tercih edilirler. Kimyasal sıvılar ile işlenen ve böcek gibi etkenleri ortadan kaldırdıkları için barınma için yapılan yapılar da baş elementtir.

Ayrıca ahşap ürünleri kolay yanma özelliğine sahip olsalar da kesildikçe yanma süreleri uzar. Tüm ahşap çeşitlerin ve detaylı bilgiye https://salkimorman.com.tr/ahsap.htm adresine ulaşabilirsiniz.

Tanıtım




Etiketler :
HABERE YORUM YAZIN

DİĞER GENEL HABERLERİ
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250