Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

A Milliler günü çift idmanla tamamladı

Filipinler'in başkenti Manila’da düzenlenecek Olimpiyat Elemelerine hazırlanan A Milli Erkek Takımımız hazırlıklarını çift antrenmanla sürdürdü.

A Milliler günü çift idmanla tamamladı

İki ayrı bölüm halinde gerçekleştirilen çalışmanın ilk bölümünde bir kondisyon merkezine giden milli basketbolcular, burada yaklaşık 1 saat süre ile düzenlenen program dahilinde ağırlık ve kondisyon çalışması gerçekleştirdiler. Daha sonra maçların oynanacağı Mall of Asia Arena ya geçen A Milli Takım, burada da yaklaşık bir saat şut idmanı yaptı.

Çalışmalarda oldukça istekli  görünen Ay Yıldızlı basketbolcuların Manila’da tek şikayetleri aşırı sıcak hava ve yoğun nem. Bunun dışında tüm hazırlıkların yolunda gittiğini ifade eden Milli Takım oyuncularımız hazırlıklarını akşam yapılacak taktik çalışma ile sürdürecekler. Bir gün önceki idmanda ayağında ağrı hisseden Melih Mahmutoğlu’nun çekilen MR’ında ciddi bir bulguya rastlanmaması herkesi mutlu etti.

Coach Ergin Ataman, Manila’daki hazırlık temposunun ve basketbolcuların arzulu görüntüsünün kendisini memnun ettiğini ifade etti.

Günün ikinci idmanını Mall of Asia Arena da tam kadro olarak yaptı. Başantrenör Ergin Ataman’ın yönetiminde gerçekleştirilen çalışmada daha çok 5’e 5 hücum setleri ve savunma üzerinde duruldu.

Isınma hareketlerinin ardından başlayan ve yaklaşık iki saat süren idmanda Ay Yıldızlı basketbolcuların tempoları teknik heyeti memnun etti. Ergin Ataman özellikle hücum setlerinde oyuncuları tek tek uyarırken, hücumda daha az hata yapılmasını ve her topun değerinin iyi bilinmesi gerektiğini bir kez daha hatırlattı.

Antrenmanın son bölümünde bir pozisyonda ayağı burkulan Oğuz Savaş çalışmayı yarıda bıraktı. Oğuz'un durumu, yapılacak kontrollerin ardından belli olacak. Millilerimiz 1 Temmuz Cuma günü sabah yapılacak şut antrenmanın ardından ev sahibi Filipinler ile TSİ 14.00’de son hazırlık maçını oynayacak.Bu karşılaşmanın ardından Ataman 12 kişilik kesin kadroyu belirleyecek.


Kaynak: tbf

HABERE YORUM YAZIN

DİĞER ERKEK A MİLLİ TAKIM HABERLERİ
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250