Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

A Milli Kadın Takımı Yeniden Ekrem Memnun’a Emanet

2015 Avrupa Şampiyonası’nın ardından A Milli Kadın Takım Başantrenörlüğü görevinden ayrılan Ekrem Memnun tekrar bu göreve getirildi.

A Milli Kadın Takımı Yeniden Ekrem Memnun’a Emanet

Gerçekleştirilen basın toplantısında konuşan Türkiye Basketbol Federasyonu Sportif Direktörü Barbaros Akkaş: “Hepinizin yakından takip ettiği gibi A Milli Kadın Takımımız 9 Mayıs 2016 tarihinde Bilyoner.com KBL’de final oynayan takımlarımızda yer alan oyuncular haricinde toplanarak kamp çalışmalarına başladı. 13-19 Haziran’da Fransa’nın Nantes kentinde düzenlenecek olan FIBA Kadınlar Olimpiyat Elemeleri’ne hazırlanan A Milli Kadın Takımımız madalya hedefiyle yoğun bir tempoda çalışmalarını yapmaktadır. Bildiğiniz gibi geçen sene A Milli Kadın Takımımızda ve altyapılarda yeni bir yapılanmaya gitmiştik ve A Milli Kadın Takımın başına Ekrem Memnun’u, yardımcılığına Aziz Akkaya’yı ve Takım Menajerliğine Arzu Özyiğit’i getirmiştik. İyi bir çalışma programıyla Avrupa şampiyonasına katıldık ve sonrasında da Avrupa beşincisi olarak olimpiyat elemelerinde oynama şansı yakaladık. Daha sonra 2017 Avrupa Şampiyonası Eleme Grubu maçlarının Kasım ve Şubat aylarında yapılacak olmasından dolayı Antrenörümüz Ekrem Memnun ile oturup bir çalışma programı hazırladık. Ekrem Hoca bize hem milli takım eleme gruplarını hem de kulüp takımını beraber götürmenin çok zor olduğunu ve konsantrasyon problemi yaşayacağını söyleyerek görevinden ayrıldı. Sonrasında aynı yapı içerisinde biz Aziz Akkaya ile Avrupa Şampiyonası Eleme Grubu maçlarını oynadık ve bu doğrultuda Olimpiyat Elemeleri’ne de bu şekilde gitmek gibi bir planımız vardı. Fakat bu planı yaparken de Ekrem Memnun’un Galatasaray ile uzun süreli bir sözleşmesi olmasından dolayı böyle bir yola gitmiştik. Geçen hafta içerisinde Ekrem Memnun ile Galatasaray Kulübü arasındaki anlaşma karşılıklı olarak sona erdi. Biz de 9 Mayıs Pazartesi gününden itibaren Ekrem Hoca ile sözleşmesi bittiği için ki hepiniz takip ettiği gibi daha öncesinde TBF Başkanı Harun Erdenay’ın bir açıklaması vardı milli takım antrenörlerinin başka bir takım çalıştırmasını arzu etmiyordu. Dolayısıyla Ekrem Hoca’nın bir takımla anlaşmaması sebebiyle oturduk kendisiyle plan program dahilinde bir çalışma yaptık. Anlaşma zemini aradık ve kendisiyle anlaştık. Bu durumu uzun yıllar sürecek bir çalışma olarak sizlere duyurmaktan son derece mutluyuz ve keyifliyiz. Önümüzdeki süreçle ilgili olarak da bildiğiniz üzere Fenerbahçe ve Hatay BŞB arasında oynanan Bilyoner.com KBL final serisi nedeniyle bu takımlarda oynayan oyuncularımızın milli takıma çağırıp çağırılmadığını açıklamamıştık. Bugün itibariyle bunu sizlere açıklamak konusunda bir sakınca görmüyorum. Birsel Vardarlı Demirmen, Tuğçe Canıtez ve Olcay Çakır da Milli Takıma dahil olarak madalya hedefi doğrultusunda ter dökecekler. 

Türkiye Basketbol Federasyonu’nun bu yıl A Milli Takımlar için iki hedefi var. Birincisi hem kadınlarda hem de erkeklerde ülkemizi olimpiyatlarda temsil etmek ve sonrasında da madalya elde edebilmek. Gerek teknik ve idari gerekse oyuncu kadrosu olarak bunu yapabilecek güce sahibiz. Bu yöndeki çalışmalarımız devam etmektedir.

Son olarak şunu eklemek istiyorum; 2015 yılında teknik kadro çalışmaları yapılırken Ekrem Hoca’nın olmazsa olmazı Aziz Akkaya ile çalışmaktı. Aynı zamanda biz Aziz Akkaya’ya Altyapı Milli Takımlar Koordinatörlüğü görevini de vermiştik. Ekrem Memnun bundan sonraki çalışma sürecinde de mutlaka Aziz Akkaya ile çalışmak istediğini söyledi ve  Aziz Akkaya ile konuştuğumuzda da o da bundan keyif alacağını söyledi ve bundan sonraki kadro yapılanmasında herhangi bir değişiklik olmayacaktır.” açıklamasını yaptı.

 

A Milli Kadın Takım Başantrenörü Ekrem Memnun ise; “Sportif direktörümüz gerekli açıklamaları yaptı. Geçtiğimiz sezon federasyonla uzun vadeli bir plan yapmıştık. Ama süreç içerisinde 2017 Avrupa Şampiyonası’nın elemelerinin sezon içerisinde olmasından dolayı bir konsantrasyon eksikliği yaşayacağımı düşündüm. Kulübüme de federasyona da gerekli katkıyı bu konsantrasyon eksikliğiyle veremeyeceğimi düşündüğüm için federasyonla görüşürek A Milli Kadın Takım Başantrenörlüğü görevinden ayrıldım. Uzun vadeli bir plan yapılmıştı, mutlaka bir olimpiyat hedefimiz vardı. Eleme Grubu oynama hakkı kazanarak en azından şimdilik yarısını başarmış olduk. Ondan sonraki süreç benim kulüple anlaşarak oradaki misyonumu doldurmuş olduğumu görmemle ve Galatasaray Kadın Basketbol Takımı’nda yeni bir sese ihtiyaç olduğunu düşündüğüm için böyle bir karar almayı düşündüğümü anlattım. Onlar da anlayışla karşıladılar ve ayrıldım. Daha sonra federasyon yetkilileriyle oturup ciddi bir konuşma yaptık. Uzun vadeli bir plan yaptık. Bu planın 1. aşaması ve çok çok önem verdiğimiz konu olimpiyata katılmak. Şu an tüm konsantrasyonumuz bu yönde. Bunu yapmak için geçmişi başarılarla dolu olan A Milli Kadın Basketbol Takımı’nın bütün gücüyle elimizden gelen çabayı göstereceğiz. Olmazsa olmazımız olimpiyata gitmek. Ondan sonra da mutlaka oynadığımız çeyrek finalin üzerine çıkmak istiyoruz. Bunu yapabilecek bilgi ve tecrübede kadromuz ve organizasyonumuz var. Bunu gerçekleştirmek için herkesin vereceği pozitif katkıyla çalışacağız.  

TBF’ye bana böyle bir şans tanıdığı için çok teşekkür ediyorum. Olimpik bir koç olmak her spor adamı için kolay bulunmayacak bir fırsat, sporcular için de öyle. Daha önce bunu başaran oyuncularımız ve antrenörlerimiz oldu. Şimdi bayrak bizde. Tekrar bunu yerine getirebilmek çok önemli.” dedi.




HABERE YORUM YAZIN

DİĞER KADIN A MİLLİ TAKIM HABERLERİ
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250