Yıldız Erkekler galibiyetle başladı...
Türkiye, FIBA U16 Erkekler Avrupa Şampiyonası ilk maçında Litvanya'yı 76-68 mağlup etti.
Letonya'nın ev sahipliğinde bugün başlayan organizasyonda Sırbistan, Finlandiya ve Litvanya ile birlikte A Grubu'nda yer alan milliler, Ogre kentindeki Ogre 1. Secondary School Arena'da Litvanya ile karşı karşıya gelirken, müsabakayı 8 sayı farkla 76-68 kazanarak, turnuvaya iyi bir başlangıç yaptı.
Karşılaşmanın ilk çeyreğini 27-23, devresini ise 42-40 önde geçen milli takım, üçüncü çeyrek sonunda rakibinin 3 sayı (55-58) gerisine düşmesine karşın, son çeyrekte ortaya koyduğu 21-10'luk performansla galibiyete ulaşan taraf oldu.
Müsabakada Litvanyalı oyuncu Tadas Sedekerskis, ürettiği 35 sayıyla maçın en skorer ismi unvanını elde ederken, sergilediği performans takımının galibiyeti için yetmedi. Milli takımda Ömer Yurtseven 18, Ömer Al 16, Onuralp Bitim ise 15 sayı kaydederek galibiyete katkı sağladı.
Milli takım, turnuvadaki ikinci maçında yarın TSİ 15.45'te Finlandiya ile karşılaşacak.
İlgili Haberler
Yıldız Erkek Milliler'den 2 uzatmalı galibiyet
U20 Ümit Erkek Milli Takımı Slovenya'ya gitti
U20 Ümit Erkek Milli Takımı Yunanistan'a kaybetti
U17 Yıldız Erkek Milli Takımı, Romanya'yı farklı geçti
U17 Erkek Milli Takımı Çanakkale kampı başladı
U17 Yıldız Erkek Milli Takımı açıklandı
16 Yaş Altı Erkek Milli Takımı şampiyon
Yorumlar (0)