TBF'den kulüplere ''Ligden atarız'' mesajı
TBF Başkanı Harun Erdenay, Pınar Karşıyaka, Beşiktaş, Trabzon, Banvit, Gaziantep, Uşak ve Galatasaraylı yöneticilerle görüştü, "ULEB'e katılırsanız ligden atarız" dedi.
FIBA'nın Eurocup'a takım gönderen ülkeleri uluslararası organizasyonlardan men edeceğini açıklamasının ardından Türkiye Basketbol Federasyonu harekete geçti, kulüp temsilcileriyle görüşerek, ULEB organizasyonuna katılmaları durumunda ligden atılacaklarını söyledi.
Başkan Harun Erdenay ve yönetim kurulu üyeleri Eurocup'tan davet alacağı konuşulan 6 kulüp? Pınar Karşıyaka, Beşiktaş, Trabzon, Banvit, Gaziantep ve Uşak kulübünün temsilcileriyle buluşarak, FIBA'nın organize ettiği Şampiyonlar Ligi'ni seçmelerini, aksi durumunda Türkiye Ligi'nde yer alamayacaklarını ifade etti.
Türk takımlarının Eurocup'a gitmesi durumunda, olimpiyat elemelerinden çıkarılacaklarını ve 2017 Avrupa Şampiyonası ev sahipliğini kaybedeceklerini vurgulayan Erdenay, bu nedenle radikal bir karar almak durumunda kaldıklarını belirtti.
İlgili Haberler
FIBA Kıtalararası Kupa'da yarı finalistler belli oldu
Bir Çınar’ın Kökleri Karşıyaka’da
Antalya Basketbolunda Liyakat ve Doğru Yönetim
Basketbol Atletik Performans Antrenörlüğü Sertifika Programı İstanbul’...
İki yenilgi alarm mı?
A Klasman Hakem Semineri tamamlandı
Antalya’da Basketbol İçin Artık Birlik Zamanı
Yorumlar (0)