Saylar: Bizim takımımızda Türk oyuncular süre almakta problem yaşamıyor
Türkiye Kadınlar Basketbol Süper Ligi Ekiplerinden B.G.D.?nin başarılı oyuncusu Yasemen Saylar, dört maçlık galibiyet serisinden ligdeki rakiplerine dek birçok konuda kapsamlı değerlendirmelerde bulundu. B.G.D.?nin her zaman yüksek hedeflere sahip bir kulüp olduğunun altını çizen Saylar, geçirdikleri sıkıntılı haftaların onları başarıya ulaşma noktasındaki amaçlarından uzaklaştırmadığını dile getirdi.
-Yaşadığınız bir antrenör değişikliği ve yakaladığınız bir başarı grafiği söz konusu. Siz takım olarak nasıl bir süreç geçiriyor ve neler hissediyorsunuz?
Yasemen Saylar: Aydın Uğuz ile çalışmaya başladıktan sonra dört maçta dört galibiyet aldık. Takımın morali de çok iyi. Neticede galibiyet almaya çok ihtiyacımız olan bir dönemi geride bıraktık. Şu anda yükselen bir grafiğimiz var ama tabii ki bu yeterli değil çünkü sezon başında çok kötü sonuçlar almıştık. B.G.D. hedefleri olan bir takımdır. Bu yüzden galibiyet serisini devam ettirmek amacındayız.
-Ligimizde yabancı oyuncular ağırlıkla süre alırken sen önemli süreler buluyorsun. Kendi adına bu durumu nasıl yorumlarsın?
Yasemen Saylar: Çoğu takım dört yabancı ve bir devşirme oyuncu ile sahaya çıkıyor. Bu da Türk oyuncuların hemen hemen hiç şans bulamamasına neden olabiliyor. Bizim takımımızda, Aydın Uğuz?un düzeninde Türk oyuncular süre almakta problem yaşamıyor. Hocamız bize güveniyor ve şans veriyor. Yine de genel anlamda duruma baktığımızda Türk basketbolu adına sıkıntılı bir gidişattan bahsedebiliriz. Ben sahada yer almayan, maçta oynamayan oyuncunun gelişebileceğini düşünmüyorum. Türk oyuncuların oyunda olduğunda da daha fazla sorumluluk alabilmesini isterdim. Yine de tekrar ediyorum ki bizim takımımızda böyle bir problem yok, ama ligin genelinde var.
-Aydın Uğuz senin hakkında konuşurken çok iyi savunma yaptığını, ve oyun tarzını Haluk Yıldırım?a benzettiğini ifade etti. Seninle de paylaşmış mıydı bu düşüncesini?
Yasemen Saylar: Hayır, paylaşmamıştı. Çok teşekkür ediyorum kendisine. Beni zaten bilen herkes savunma yönümle biliyor. Seviyorum sahada agresif savunma yapmayı ve takıma enerji vermeyi. Ben de iyi savunma yaptığımı düşünüyorum bu arada. Aydın Ağabey?e de tekrar teşekkür ediyorum güzel sözleri için.
-Oyun kazanma adına anahtarın hücumdan öte savunma olduğunu düşünen oyunculardan mısın?
Yasemen Saylar: Kesinlikle öyle. İyi bir hücumun da iyi bir savunmadan doğduğuna inanıyorum. Sıkı savunma yaptığında, top çaldığında daha kolay sayı bulabilirsin ve rakibi yıpratabilirsin. Benim için basketbolda her zaman savunma ön plandadır.
-Peki, ?Basketbol kısa oyuncuların oyunudur? fikrine yakın mısın?
Yasemen Saylar: Yok, ona çok katılmıyorum açıkçası. Beş kişilik bir oyun basketbol ve beş kişinin de oyunu. Yeri geliyor kısa oyuncular daha fazla sorumluluk alıyor, yeri geliyor uzun oyuncular? Kesinlikle beş kişiye eşit sorumluluk yükleyen bir oyun.
-Takım içindeki arkadaşlığın sahaya nasıl yansıdığını da konuşabilir miyiz?
Yasemen Saylar: On iki kişilik kalabalık bir grubuz, herkesin birbiri ile yakın arkadaş olması zor ama bizim takımda ilişkiler çok iyi. Saha içinde de bu kesinlikle olumlu yansıyan bir durum. Örneğin yakın olduğunuz, sevdiğiniz insana daha fazla yardım etmek istiyorsunuz. Onun ekstra bir sayısından, yaptığı güzel bir hareketten mutlu oluyorsunuz ve ona destek veriyorsunuz. Bunlar basketbolun içindeki güzel şeyler?
-Biraz da KBSL?deki rakiplerinizi yorumlayabilir misin?
Yasemen Saylar: Klasik bir konuşma gibi olacak ama cidden doğrusu şu ki bu sene lige baktığınızda her takımın birbirine denk kuvvette olduğunu görüyorsunuz. Her takım her takımı yenebilecek güçte. Yabancı sayısının dörde çıkması ile beraber de her takım yakın seviyelere geldi. Biz çok sıkıntılı maçlar da geçirdik bu sene ve ligin ikinci yarısında da bir hayli zor maçlarımız olacak. Şunu da eklemem gerekir ki biz de rakiplerimiz için çok zorlayıcı bir takımız. İkinci yarıya güzel bir başlangıç yaptığımıza inanıyorum. Umuyorum ki galibiyetlerimiz sürecek?
-Rakiplere ters gelen bir takım olmanız noktasında hangi özelliklerinizi ön plana çıkarırsın?
Yasemen Saylar: Bu noktada kadromuzda hem üç numarada hem de dört numarada oynayabilen oyuncularımız olmasını söyleyebilirim. Hem forvette forma giyip hem dört numarada oynayabilen isimlere sahip olmamız çoğu rakibimizi özellikle savunmada zorluyor. Ayrıca sahaya çıkan beş oyuncumuza da dikkat etmesi gerekiyor her rakibimizin. Geniş bir rotasyonumuz var ve sahadaki beş oyuncumuz da rakip takım savunmasını zorluyor.
-Son olarak B.G.D. ile beraber sezon sonuna dek neler yaşamak istediğini sormak isterim?
Yasemen Saylar: B.G.D. çok büyük bir kulüp. Önemli yatırımlar yapan ve başarı ile yönetilen bir kulüp. Bizim her zaman büyük hedeflerimiz oldu ama işlerin kötü gittiği bir dönem yaşadık. Sonrasında ise iyi toparlandığımıza inanıyorum. Şu anda güzel bir galibiyet serimiz var. Amacımız kazandığımız maçların sayısını arttırarak ligde normal sezonu olabilecek en üst noktada bitirmek. Sonrasında da elimizden geleni yapacağız.
Röportaj: Şansın Tokyay
Fotoğraf: Fehmi Özgüler
İlgili Haberler
Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nde şampiyon Fenerbahçe
ING Kadınlar Basketbol Ligi'nde 2.haftanın ardından
Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nde şampiyon Fenerbahçe
ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi Nilay Aydoğan Sezonu Play-Off eşleşm...
Yorumlar (0)