Erdenay: Sicil kurulundaki kişi kadar Galatasaray da hatalıdır
Fenerbahçe'nin başvurusu ile, Galatasaraylı oyuncu Lynetta Kizer'in derbide oynama uygunluğu bulunmadığı kararının verilip, sarı kırmızılı takımın hükmen mağlup ilan edilmesinin ardından, TBF Başkanı Harun Erdenay Ntvspor'a açıklamalarda bulundu.
TBF Başkanı Harun Erdenay, Fenerbahçe'nin itirazının haklı olduğunu kaydederken, kendi eşinin de yıllar önce benzer bir durumda çifte pasaport ile oynamadığını hatırlattı, "Yönetmelikler belli" dedi. Erdenay: 'yine de federasyon yetkilisinin Galatasaraylı oyuncuya lisans vererek hata yaptığını itiraf ederken, "Sicil Lisans bölümündeki kişi, tek başına bana veya başka yetkiliye sormadan lisans vernişr. Gerekli işlemi yapıyoruz, o kişi hakkındaki idari soruşturmayı başlattık. Galatasaray beni aramadı. Lisans yetkilisi çocukla iletişime geçmişler'' dedi.
Dün Can Topsakal'ı arayarak konu hakkında konuştuğunu ifade eden Erdenay; "Ben kendisine maddi mağduriyete uğrayacaksınız, biz de bu mağduriyeti karşılayacağız dedim. Maçı tekrar ettirmek için de yönetim kurulunda konuşacağımı söyledim ama yönetmelik çok açık" dedi. Erdenay, yönetmeliklerin belli olduğunu ifade ederken, "14 yaşındaki bir çocuğa ehliyetsiz araba sürdürmemek gerektiğini herkesin bileceği gibi, Galatasaray da bunu bilmeliydi. TBF Sicil kurulundaki o kişi kadar, Galatasaray Spor Kulübü de hatalıdır" ifadelerini kullandı.
İlgili Haberler
Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nde şampiyon Fenerbahçe
ING Kadınlar Basketbol Ligi'nde 2.haftanın ardından
Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nde şampiyon Fenerbahçe
ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi Nilay Aydoğan Sezonu Play-Off eşleşm...
Yorumlar (0)