NBA'deki gururumuz Enes Kanter, Milli Takımda forma giymek için can attığını belirterek, "Milli takım için her şeyi yapmaya hazırım, bekliyorum" dedi.

"ÜLKEM ADINA BORÇ BİLİRİM"

Enes Kanter, Haberdar'a yaptığı açıklamada, NBA'de Türkiye'yi temsil etmenin kendisi için önemli olduğuna dikkat çekerek, "Dünya üzerinde her profesyonel basketci NBA de oynamayı hayal eder. Ben de ediyordum ve bu hayalimi gerçekleştirmiş durumdayım. Burada başarılı olmayı ülkem adına borç biliyorum." ifadesini kullandı.

"BENİM İÇİN ÖNEMLİ OLAN MİLLİ TAKIM FORMASINI GİYMEK"

Bütün çalışmalarının bu yönde ilerlediğini anlatan Kanter, "Sadece sahada değil saha dışında da kendimi sorumlu hissediyorum. Her davranışımın ülkeme ve ülke insanıma mal edileceği bilinciyle hareket ediyorum. Benden önce NBA de oynamış olan Hidayet ve Mehmet Okur abiler burada gerçekten olumlu izlenimler bırakmışlar. Ben de onların yolunda ilerliyorum." diye konuştu.

Ünlü basketbolcu Kanter, Türkiye adına NBA'de bulunmanın kendisi için büyük şeref olduğunu ancak kendisi için asıl önemli olanın Türkiye formasını giymek olduğunu vurguladı.

"MİLLİ TAKIMA ÇAĞRILMAYI HEYECANLA BEKLİYORUM"

Kanter, "Milli takıma çağrılmayı heyecanla bekliyorum.  Tatil dönemini bile çalışmayla ve antremanla geçirdim ki milli takıma hazır gitmiş olayım. Milli formayı giymekten daha büyük bir onur olamaz. Fırsat verildiği takdirde neleri başarabilecegimi herkes görecektir. Yaşım henüz çok genç ve uzun yıllar ülkem için mücadele edeceğim." diyerek, Milli takım için hazır olduğunu ifade etti.

"ÇAĞRILIRSAM BANA GÜVENENLERİ MAHÇUP ETMEYECEĞİM"

"Milli takım konusunda takdir büyüklerimin ve  hocamındır. Tercihlerine saygım sonsuz" ifadesini kullanan Kanter, Milli takıma çağrılması durumunda onları ve kendisine güvenenleri mahçup etmeyeceğini kaydetti.