-Çok zorlu bir ligde mücadele ediyorsunuz. Öne çıkan takımlar ve aşağı sıralardan kurtulmaya çalışan takımlar var. Şu anki durumunuz için neler söylemek istersiniz?
Doğan Deniz: Geldiğimiz noktaya bakarsak sekiz haftayı bitirdik, ben takımdan son derece memnunum. Sezon başında Federasyon Kupası finallerine kaldık. Daha sonra Gelişim, Sakarya ve deplasmanda Best Balıkesir gibi zorlu maçlar oynayarak galibiyetler aldık. Şu aşamada herhangi bir sıkıntı yok. Takım içerisindeki uyum beni son derece memnun ediyor. Özellikle ?takım? olmak çok önemli. Bizim ekibimizde herkes birbirine saygı ve sevgi duyuyor. Tecrübeli ve tecrübesiz oyuncular çok çabuk kaynaştı ve bu sayede ilk 5 haftayı kayıpsız kapattık, yedinci haftada da galibiyet aldık ve şu anda sıralamada dördüncüyüz.

-Söz ettiğiniz takım kimyasının oluşmasında sizin de payınız olduğunu görmemek elde değil. Gediz Üniversitesi'nde birlik beraberlik olgusunun diğer takımlara göre erken oluştuğunu söyleyebilir miyiz?
Doğan Deniz: Tam değil ama büyük bir aşama kaydettik. Yine de bence eksiklerimiz var. Daha önce de söylediğim gibi tecrübeli oyuncularla tecrübesiz oyuncuların kaynaşması gerekiyor. Tecrübesiz oyuncular tecrübeli oyunculara ayak uydurmak zorunda. Bunu da giderirsek her şey yoluna girecek diye düşünüyorum.

-Siz üst sıralarda mücadele eden bir takım olarak play-offları garanti görüyor musunuz?
Doğan Deniz: Uzun süredir bu ligde çalışıyorum. Hem asistan koç hem de başantrenör olarak görev aldım. Ancak bu sezon geçtiğimiz sezonlardan çok daha zor. Örneğin ben şu anki Royal Halı Gaziantep takımı ile 2. ligden 1. lige çıktığım sene 20 takımlı bir statü vardı. Sezon bittiğinde play-offlar dâhil 44 tane maç yaptık. O zamanlar sıkıştırılmış bir program vardı ve maçlarımız Çarşamba ve Cumartesi oynanıyordu. Bu sezon, bundan önceki ikinci liglerden yani şu dönemdeki TBL'den daha zorlu bir lig geçiriyoruz. Bunun sebebi de alt ya da üst sıralarda yer alan tüm kulüplerin play-offlara kalmak istemesi. Böyle olunca da rekabet artıyor. Örneğin kadrosunu geç tamamlayan Eskişehirspor'un 2 mağlubiyeti var. Ciddi takımları yendiler. Burası çok enteresan bir lig. "Ben üst lige çıkarım" ya da "Biz küme düşeriz" diyebileceğiniz bir yer değil. Ancak kadro kalitesi açısından Tofaş ve Acıbadem, diğer tüm takımlardan iki üç basamak yukarıda. Böyle bir ifadeyi de ilk defa bu sezon kullanıyorum.

-Peki bu durum diğer takımları psikolojik nasıl etkiliyor? Tofaş ve Acıbadem takımlarının iddiası, diğer takımlarda nasıl bir psikoloji yaratıyor?
Doğan Deniz: Şöyle enteresan bir durum var. Tofaş ve Acıbadem dışındaki takımlar Tofaş ve Acıbadem'den çekiniyor, Tofaş ve Acıbadem ise diğer takımlardan çekiniyor. Fakat bu ekipler çok tecrübeli oyunculardan kurulu iki takım. Yabancıları dâhil yıllarca bugünkü adıyla Süper Lig'de oynamış oyunculara sahipler. Bütçe olarak da diğer takımların üzerindeler. Ben onların play-offlarını garanti görüyorum. Ancak play-offlarda neler olur derseniz, bu takımların yine diğer takımların bir adım önünde olduğunu söyleyebilirim. Ama maçları oynamadan da bir şey belli olmuyor. Ciddi bir rekabet ortamı var. Her hafta sahalarda adeta bir savaş var. Bu durum da seyir açısından da güzel bir ortam yaratıyor. İnşallah biz de başarılı ilerleyişimizi sezon sonuna kadar sürdürürüz.

-Son olarak size bu savaş ortamında takımınızı sezon sonunda nerede gördüğünüzü sormak istiyorum?
Doğan Deniz: Bu sezon Gediz Üniversitesi'nin TBL'deki 2. sezonu ve takım son 2 sezonda ciddi bir aşama kaydetti. Öncelikle şunu söylemek istiyorum, Gediz Üniversitesi tesis açısından birçok kulüpten önde ve bazı eksikleri olmasına rağmen organizasyon açısından da birçok kulüpten önde. Bu bahsettiklerim, birçok şeyden daha önemli. Biz bu açıdan kendimizi şanslı görüyoruz. Gediz'in bu sezon play-off hedefi var. Play-offlarda da çıkabildiğimiz kadar yukarılara çıkacağız. Tabii ki 18 takımın tamamı da lige çıkmak istiyordur. Biz de istiyoruz. Ancak öncelikle kendimizi play-offlara atmak amacındayız. Oradan sonra da kiminle eşleşirsek ona göre plan yapacağız. 

Röportaj: Şansın Tokyay