-Ligde geride kalan haftaları, evvelinde de Federasyon Kupası maçlarını düşünerek Best Balıkesir için mevcut dönemin nasıl geçtiğini sorarak başlamak isteriz?
Serhat Büker: Federasyon Kupası?na çok hazır gitmedik ama sezon öncesinde o maçları oynamak bizim adımıza iyi oldu. Sezonun başlaması ile de iki galibiyet, üç mağlubiyetimiz var. Lig beklendiği gibi, gayet çekişmeli geçiyor. TBL her sene daha da kuvvetli ekiplerin mücadele ettiği bir lig oluyor ve bu sene de kalite iyice yükseldi. Belki 10 - 12 takım birbirine denk düzeyde diyebilirim. İzleyenleri her hafta çekişmeli maçlar bekliyor, bizim işimiz de daha da zorlaştı çünkü daha sert ve daha zor maçlar oynuyoruz.

-Ligin henüz başında dahi play-off yolunu etkileyecek maçlar oynadığınızı düşünüyor musun?
Serhat Büker:  Her takım birbirine denk kuvvette olduğu için bence play-off yolunda her maçın tek tek önemi büyük. Normal sezonu ne kadar üst sırada bitirirseniz o kadar avantajlı olursunuz. Her maçtan galibiyet almak zorundasınız ki play-off?a rakiplerinizin üstünde girebilesiniz. Her maçı tek tek hesaplamaya mecburuz.

-Rakipleriniz arasında iddiasını bütçesiyle yükselten takımlar var, bu durum size nasıl yansıyor?
Serhat Büker:  Bütçeleri üst düzeyde olan takımlar var ancak şöyle düşünmek lazım; Süper Lig?de de geçen hafta olduğu gibi Torku Konyaspor Fenerbahçe?yi yenebiliyor. Artık dinamikler çok değişti. Mücadele, hırs, daha hızlı oynanan yeni basketbol düzeni söz konusu olunca bütçe fazla önem arz etmemeye başlıyor. Sahada basketbol beşe beş oynandığı için ben bütçe farklılıklarının çok bir şey değiştirdiğini düşünmüyorum.

-Geride kalan zaman dilimi ve birbirini tanıyan oyuncular bu sezon takımda taşları yerine oturttu mu?
Serhat Büker: Bizim takımda birçok oyuncu birbirini tanıyor. Yaş ortalaması çok düşük bir takım değiliz. Takımdaki çoğu oyuncu geçtiğimiz yıllarda ya birbirine rakip oldu, ya da aynı takımlarda oynadı. Takım olma yolunda hiçbir sıkıntı yaşamıyoruz.

-Koyduğunuz hedefler için farklı çalışmalarınız oluyor mu? Gençlere deneyimlerinizi bire bir aktarmak, ya da özel antrenmanlar yapmak gibi?
Serhat Büker: Gençlerle tabii ki ilgileniyoruz ancak bizim salon sıkıntımız var; çok fazla ekstra antrenman yapma şansımız olmuyor. Yine de kendi aramızda bazı ayarlamalar yaparak, antrenmanlardan kalan vakitleri değerlendirmeye çalışıyoruz.

Röportaj: Şansın Tokyay