8-10 Mayıs tarihlerinde Bolu'da oynanacak olan EBBL Final Grubu’nun fikstürü, TBF Ligler Direktörü Ayhan Özgümüş yönetiminde gerçekleştirilen kura çekimi sonucu belli oldu.

17 Eylül Spor Salonu'nun ev sahipliği yapacağı Final Grubu'nda Samsun BŞB Anakent, T.E.D., Yalova Belediyesi ve Yeşilyurt Spor Kulübü mücadele edecek.

Toplantıya Samsun BŞB Anakent’i temsilen Deniz Ulubay, Tenis Eskrim Dağcılık’ı temsilen Genel Menajer Bora Yıldırım, Yalova Belediye’yi temsilen Basketbol Şube Direktörü Murat Dönmez ve Yeşilyurt’u temsilen Spor Direkörü Necdet Korkmaz katıldı.

Toplantının açılış konuşması için kürsüde yer alan Ayhan Özgümüş, EBBL Yükselme Grubu’nda oynanan kaliteli basketbola vurgu yaptı ve Final Grubu’nun prosedürü hakkında kulüp temsilcilerini bilgilendirdi:

“EBBL’nin kalitesi her geçen gün yükseldi. Sezon başında şehir dışından transfer yapılmasının zorlukları nedeniyle bazı kulüpler sıkıntı yaşamıştı ama sezon ilerledikçe maçların kalitesi giderek arttı. Son olarak Yükselme Grubu’nda çok güzel ve kaliteli bir basketbol izledik. Gelecek sezon EBBL’nin imkanları ve kalitesi daha da yüksek olacak. EBBL Final Grubu’da TBF TV’den canlı yayınlanacak. Seyirci sayısı ne kadar fazla olursa, ligin göreceği ilgi de o kadar yüksek olacaktır. Bu noktada kulüplerin de desteğini bekliyoruz.”

Turnuvanın 3 gün süreceğini, 2 takımın TB3L’ye yükseleceğini ifade eden Özgümüş, her karşılaşmanın ardından basın toplantısı gerçeleştireleceğini ve kazanan takımın oyuncularından “Maçın Yıldızı''nın belirleneceğini de vurguladı.

Kura çekimi sonrası takım temsilcileri görüşlerini belirtti. Yeşilyurt'tan Volkan Aydın, “Altı, yedi ay önce yine burada toplanmıştık ve şimdi Finaller’e kadar geldik. Dört takım da zor şartlar altında mücadele etti ve başarılı oldu. Şimdi en iyi takım TB3L’ye çıkacak. Sakatlıksız bir turnuva olsun.” şeklinde konuşurken Tenis Eskrim Dağcılık temsilcisi Burak Safkan; “Bütün takımları tebrik ederim. Uzun bir yoldan geldik. Umarım sakatlıksız bir turnuva olur Zaten sadece dört takım var. Birbirimizi iyi tanıyoruz. İyi mücadele eden TB3L’ye çıkacaktır.” dedi.

Samsun BŞB Anakent temsilcisi Deniz Ulubay; “70 küsur takım arasından dört takım buraya çıktı. Hak eden TB3L’ye çıksın. Herkese güzel bir turnuva dilerim.” derken Yalova Belediyesi temsilcisi Dağhan Oğuz “Buraya gelen dört takım da kaliteli. Kimin kazanacağını oyuncular belirleyecek. Buraya geldiğimiz için çok mutluyuz. Takımlara başarılar dileriz.” şeklinde görüşlerini belirtti.

EBBL Final Grubu'nun fikstürü şöyle:

8 Mayıs Cuma
15:00 Tenis Eskrim Dağcılık - Yeşilyurt
17:00 Yalova Belediye - Samsun Bşb.

9 Mayıs Cumartesi
15:00 Samsun Bşb. - Tenis Eskrim Dağcılık
17:00 Yeşilyurt - Yalova Belediye

10 Mayıs Pazar
15:00 Tenis Eskrim Dağcılık - Yalova Belediye
17:00 Samsun Bşb. - Yeşilyurt

Final Grubu'nun ilk iki sırasını alan takımlar, doğrudan TB3L'ye yükselecek. Üçüncü ve dördüncü sıradaki takımlar ise, TB3L'de gruplarını 11. sırada tamamlayan iki takımla Çanakkale'de Play-Out mücadelesine çıkacak. Play-Out grubunu ilk iki sırada tamamlayan takımlar, 2015-16 sezonunda TB3L'de mücadele edecek. Play-Out grubu 15-17 Mayıs tarihlerinde oynanacak.