Bölgesel Antrenör Gelişim Semineri İzmir’de gerçekleştirildi
Bölgesel Antrenör Gelişim Semineri
2026 yılı Türkiye Basketbol Federasyonu Eğitim Kurulu Faaliyet Programında yer alan Bölgesel Antrenör Gelişim Semineri, 29-30 Ağustos tarihlerinde Bornova Belediyesi Atatürk Kompleksinde düzenlendi.
Seminerin ilk gününde 1. ve 2. kademe antrenörlerin katılımıyla başlayan seminerde; Atletik Performans Antrenörü Ozan Şirikçi "Sezon Öncesi Hazırlık Çalışmaları", Aliağa Petkimspor Yardımcı Antrenörü Rüçhan Tamsöz "Şut Geliştirme Çalışmaları" ile "Farklı Bitiriş Çalışmaları", TBF Öğreticiler Alt Kurul Üyesi Ozan Havuzlu ise "Takım Savunması Çalışmaları" ile “Spacing Çalışması” başlıklı sunumlarını gerçekleştirdi.
Seminerin ikinci gününde ise 3., 4. ve 5. kademe antrenörlerin katılımıyla; Fenerbahçe Gelişim Başantrenörü Ömer Uğurata "Off Pick kullanımı" ile “Takım Savunması Çalışmaları ve Yukatel Denizli Basket SK Başantrenörü Zafer Aktaş ise "Pick and Roll’de Hücum Çalışmaları" ile “Pick and Roll’de Savunma Çalışmaları” başlıklı sunumlarını gerçekleştirdi.
Toplamda 1.250'e yakın antrenörün katılım sağladığı seminerde; Aliağa Petkimspor, Gelişim Koleji SK, İzmir Bahçeşehir Koleji SK ve Karşıyaka SK altyapı takımları demo takım olarak görev aldı.
İlgili Haberler
Mustafa Şimşek yazıyor: Antalya basketbolu projesi umut veriyor
NBA ve FIBA'dan ortak açıklama
Türk basketbolunda yeni sezon yeni umutlar
Basketbol Yönetici Gelişim Semineri İstanbul'da düzenlendi
FIBA Kıtalararası Kupa Şampiyonu NBA G League United
TBF cezalara başladı
FIBA Kıtalararası Kupa'da yarı finalistler belli oldu
Yorumlar (0)