Adana'da ''Basketbol Saha ve Masa Hakemliği Kursu'' açılıyor
Türkiye Basketbol Federasyonu Adana İl Temsilcisi Rıza Öztürk, hakem açığını gidermek için ?Basketbol Saha ve Masa Hakemliği Kursu? açılacağını söyledi.
Öztürk, kentte basketbolun yaygınlaştığını belirterek, sezon içerisinde okul ve kulüp maçlarında ki müsabaka yoğunluğunu gidermek istediklerini ve bu nedenle yeni hakemlere gereksinim olduğunu belirterek, ?Yeni yetenekli hakemler kazanacağız? dedi.
?Tribünde Kalma Basketbolun Parçası Ol? sloganıyla yola çıktıklarını ve Basketbol branşının ülke genelinde yaygınlaştığını ifade eden Öztürk, 4-8 Ocak tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan kursa girecek adayların, en az lise dengi okul öğrencisi ve mezunu, sağlığı hakemlik yapmaya uygun, 17 ile 40 yaş arasında, yüz kızartıcı suç veya Spor Genel Müdürlüğü?nden ve federasyondan 6 aydan fazla ceza verilmemiş olması gerektiğini kaydetti.
Öztürk, kursa katılacak adayların Menderes Spor Salonu?nda bulunan Basketbol İl Temsilciliği?ne başvurmalarını gerektiğini son başvuru tarihinin ise 3 Ocak Pazar gününe kadar olduğunu sözlerine ekledi.
Kurs, eski Uluslararası Hakem ve Basketbol Federasyonu Eğitim Kurulu Üyesi Memduh Öget tarafından verilecek.
İlgili Haberler
Bireysel Gelişim Antrenörlüğü Sertifika Programı İstanbul'da
FIBA Kıtalararası Kupa 2026’da yer alacak takımlar belli oldu
Basketball Without Borders Next Up Kampı İstanbul'da
Cameron Young Çin'e gitti
3x3 23 Yaş Altı Kadın ve Erkek Milli Takımları Milletler Ligi'ni tamam...
3x3 23 Yaş Altı Erkek Milli Takımı dörtte üç
3x3 23 Yaş Altı Erkek Milli Takımı çalışmalara başladı
Yorumlar (0)