Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

15-10-2014 TANER BAŞ

Hazırlık maçlarında kısmen izlediğimiz, Akhisar Belediyespor basketbol takımını Yeşil Giresun maçı ardından kısaca bir değerlendirmek istedik.

Geçen sezonki kadrosundan sadece iki oyuncu ile yoluna devam eden koç Zafer Aktaş, nerdeyse tamamen yeni bir kadro oluşturmuş halde.

Akhisar Belediyespor'un bu sezonki kadrosu  : Erdem İlter, Burak Şaşmaz, Berk Canan, Cenk Şekeroğlu, Ahmet Fatih Cantitiz, Okan Özpamir, Marcel Xavier Jones, Hakan Yapar, Ömer Sancaklı, Mert Gizir, Rian Lamont Pearson'dan oluşuyor.

Hakan Yapar; bu sene yine takımın bel kemiğini oluşturacağı benziyor. Dış şutunun olması, pota altına domine edebilmesi, zaman zaman nerdeyse 2 numara oynayabilmesi, bu senede kendisinden takım olarak beklentimizin fazla olacağına işaret ediyor.

Lamont Perarson, izleyebildiğimiz hazırlık maçları sırasında vasat ya da vasat altında bir görünüm çizerek gözümüzü korkutmuşken Yeşil Giresun maçında doğru ve akıllıca bir transfer olduğunu gösterdi diyebiliriz. Özellikle Hakan Yapar ile kurdukları ikili oyunlarda çok başarılı işler yaptılar. Zaman geçtikçe Pearson ligde  adından söz ettiren oyuncularından olacak gibi duruyor.

Jones, tam bir kapalı kutu. Sanırım bir uyum sürecinden geçiyor. Uyum sağlayana kadar hakkında yazmak doğru olmaz. Ancak oyuncu hem boy hem de size açısından 5 numaraya uygun değil. Bu halde Hakan Yapar ile birlikte iki adet 4 numaraya sahibiz diyebiliriz.

Akhisar Belediyespor'un bu yılki handikapının özellikle pota altı olacağını söylememiz mümkün. Çünkü oyuncular içerisinde tam bir 5 numaralı oyuncunun yer almaması ilk maçtan kendini gösterdi. Yeşi Giresun maçının sonuna geldiğimizde 4 numara oynayan oyuncuların nerdeyse tamamı 4 faulle oynarken birisinin de oyun dışı kalması pota altındaki sıkıntıya işaret ediyordu.

Yeni gelen Türk oyuncular arasından Burak Şaşmaz ilk maçta başarılı bir performans ortaya koyarken, Her alanda baskılı oynayışı hem hücum hem de savunma ribaundlarına katkı yapmaya çalışması da ayrıca göz doldurdu.

İlk maç Yeşil Giresun galibiyeti ile lige moralli başlayan Akhisar Belediyespor'a başarılar diliyoruz.




TANER BAŞ Diğer Yazıları
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250