Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

09-06-2014 RECEP ESER

Ülkemizde yapılan tüm spor branşlarında yabancı oyuncu transfer eden kulüplerimizi hayretler içinde izlemekteyim. Ülke yabancı sporcular adına adeta yabancı cennetine dönmüş durumda. Bakıyoruz basketbola. 5 kişi ile oynanan basketbolun 4 oyuncusu yabancı 1'i Türk, Bakıyoruz futbola. 11 kişinin 6'sı yabancı 5'i Türk. Yine voleybol, hendbol, ve maalesef diğer branşlar. Birde sahada olanların dışında kenarda oyuna girmek için bekleyen yabancılar var.  Yeni moda ise yabancı oyuncuları Türk vatandaşı yapıp milli takımlarda oynatmak. Sonrada neden oyuncu yetiştiremiyoruz dövünüp duruyoruz.  Nasıl yetişsin kardeşim. Bütün emeği, bütün parayı ve elimizdeki her şeyi yabancılara ver başarısız ol. Sonrada kılıflar uydur. Bu başarısızlıklara.

Bunun adı ney biliyormusunuz? Bunun adı HAZIRCILIK işte.

Yoksa Türk oyuncular yeteneksiz mi? Hepiniz hayır diyorsunuz. Bence de yeteneksiz değiller. Bir ışık bekleyen, bir izlenilmek istenen o kadar yetenekli oyuncular var ki  burnumuzun dibinde. Yinede görmek istemeyen görmüyor işte.

Bu ülkede her yıl hemen hemen bütün branşlarda minik, küçük, yıldız ve genç kategorilerde ligler yapılmıyor mu? Yapılıyor. Bu kategorilerdeki oyuncuların % 99'u Türk değimli. Evet. Peki bu çocuklar bu kategorilerden sonra neden üst kategorilere alınmıyor. İşte senin kulübüne yıllarca emek vermiş. Alt yapıdan yetişmiş. Genç takıma kadar gelmiş. Sana maçlar, kupalar, şampiyonlular kazandırmış. Neden o Türk çocukları ile yoluna devam etmiyordun. Neden yabancılara onlarca fırsat verirken bizim Türk çocuklarına hiçbir fırsat vermiyorsun. Hoca alınacak hemen yabancılar aklımıza geliyor. Oyuncu alınacak hemen yabancılar aklımıza geliyor. Nerdeyse yabancı malzemeciler alacaz. O hale geldik artık.

Şimdi birde Avrupa'da Uluslar arası alanlarda başarı elde etmek için yabancı transferi yapmak gerekiyor diyenler olabilir. Bu kadar yabancı oyuncu varken aldığımız başarılar da maalesef ortada.
Bence başarılı olsak ta olmasak ta bizim çocuklarımızla olalım. Başarılı olursak ki ben olacağımız düşüncesindeyim daha çok seviniriz. Başarısız olursak ta daha az üzülürüz.
Bu kadar yabancı transferi yapan kulüp ve yöneticileri. Bu kadar yabancı transferi yapılmasına izin veren federasyon ve yöneticileri. Ülkenin parasını sokaklara atıyorsunuz ve alınan başarısızlıklarla zor durumda kalıyorsunuz.

NE VARSA BİZİM ÇOCUKLARDA VAR...   




RECEP ESER Diğer Yazıları
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250