Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

29-12-2015 RECEP ESER

Güneydoğu Anadolu Bölgesi Tüm Basketbol Adamları ve Sporcuları Derneği (GABBASDER) olarak 1 yıldır yürütmüş olduğumuz 120 DEV ADAM projesini hafta sonu düzenlediğimiz etkinlik ile sonlandırmış bulunmaktayız. Kazasız ve belasız anlımızın akı ile projemizi sonlandırdığımız için RABBİME sonsuz şükür ediyorum.

27/12/2015 Pazar günü düzenlemiş olduğumuz etkinliğimize birçok kursiyerimizin yanı sıra velilerimiz ve üyelerimizin katıldığı etkinlikte, projemiz içinden seçilen sporcularımız kendi aralarında gösteri maçı yaptı. Çok zevkli geçen maç sonrası kursiyerlere katılım belgesi, madalyaları ve hediyeleri verildi.

Peki GABBASDER olarak 120 DEV ADAM ’da neler yaptık. Dilerseniz biraz onlardan söz edeyim.

1 Yıl boyunca devam eden projemiz kapsamında kapsamında 100 den fazla gencimiz basketbol ile tanıştı.

Projemizle tanışmadan önce okulu bırakmış 6 kardeşimiz projemiz sayesinde tekrar okullarına başlama kararı alarak üniversite sınavlarında kendilerine hedef koydular ve bu hedef doğrultusunda çalışmalarını sıkı bir şekilde devam ettirmektedirler.

Yine projemiz bünyesinde bazı engelli kardeşlerimiz de basketbol ile tanışarak hayata bakış açıları değiştiğini hem biz hemde aileleri gözlemledi.

Projemize katılmış olan tüm katılımcı kardeşlerimize eşofman, forma, tişört, ayakkabı desteğinde bulunuldu.

Yine projemiz kapsamında 63 sporcu kardeşimiz Çanakkale gezisi düzenledik. Çanakkale ve şehitlik gezisi sırasaında oradaki savaşta hayatlarını kaybeden şehitlerimiz saygı ve şükranla anarak ruhlarına okuduğumuz duaları ve Kuran­­-ı Kerimleri ruhlarına hediye eyledik.

Projemizle başarılı olan bazı sporcu kardeşlerimiz basketbol seçmelerine katılmak üzere bazı takımların seçmelerine katılacaklardır.

Spor akademisine girmek isteyen sporcularımız projemiz ile bu yönde çalımlar yapmış ve bu çalışmalar hala  devam ettirmektedirler.

Gerek ekonomik gerekse de sosyal yoksunlukları nedeni ile spor aktivitelere ulaşma şansı düşük bir çok kardeşimiz bize ulaşarak projemiz ile bu aktivitelere katılma şansı bulmuştur.

Yine projemiz sayesinde sokakta, kahvehanelerde, internet cafe vb yerlerde boş zamanlarını geçirerek kötü alışkanlıklar edinecek olan sporcu kardeşlerimiz zamanlarını spor salonunda spor yaparak ve yeni arkadaşlıklar edinerek zamanlarını geçirdiler.

Sorunları ile bize gelen yada sorunları olduğunu tespit ettiğimiz sporcu kardeşlerimiz ile bire bir görüşülerek sorunlarının aşılmasına yardımcı olduk.

Bunları yaparak sporcularımız ve velilerimiz tarafından ne kadar sevildiğimizi bir kez daha gördük ve gururlandık.

Buradan herkese bir müjde vermek istiyorum. Her ne kadar projemiz bitmiş olsa bile bundan sonra giderleri GABBASDER tarafından karşılanmak kaydı ile derneğimiz bünyesinde projemiz kaldığı yerden devam edecektir.  Spor yapmak isteyen kardeşlerimize kapımızın açık olduğunu herkesin bilmesini istiyorum.

Evet dostlar. Biz GABBASDER olarak 1 yıllık projemiz süresince bunları yaptık. Bundan sonra da ALLAH ’ın izni ile yapmaya da devam edeceğiz.  

Ben bu vesile ile Projemizin öncesi, devamında ve bundan sonrada yapılacak olan çalışmalarda emeği geçen ve geçecek herkese, Gençlik ve Spor Bakanlığımıza, Yönetim Kurulu ve Dernek Üyelerimize, Sporcu ve velilerimize teşekkür ederim.




RECEP ESER Diğer Yazıları
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250