Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

09-06-2014 RECEP ESER

Diyarbakir Emniyet Müdürlügü tarafindan Ilimiz Valiligi koordinatörlügünde 12 ay süren ve SODES kapsaminda "SPOR VE SANAT HAYATINA RENK KAT" adinda ilimizdeki özellikle Baglar bölgesinde yasayan ve risk altinda bulunan (Baglar ilçemiz yogun göç almis, zor sartlarda yasamini sürdüren ailelerimizin çok oldugu Diyarbakir'imizin güzel bir ilçesidir.) Ilk Ögretim ve Orta Ögretimde okuyan ve hepsi birbirinden degerli çocuklarimiza sportif, sosyal ve kültürel kurslar düzenlenerek çesitli aktiviteler gerçeklestirilmis ve geçen hafta sonu harika bir kapanis töreni ile sonuçlandirilmistir. Bu kapanis törenine Emniyet Spor Kulübü tarafindan özel davet edildigimi de belirtmek isterim. Bu kapanis törenine iyi ki davet edilmisim ve iyi ki de gitmisim. O kadar güzel bir törendi ki. O çocuklarin mutlulugu, o ailelerin sevinci, antrenörlerimizin emekleri ve gururu, Il Valimiz, Vali Yardimcimiz, Emniyet Müdürümüz, Müdür Yardimcilarimiz, Gençlik Spor Il Müdürümüz ve diger protokolün bu çocuklarimiz ve aileleri ile bütünlügü gerçekten görülmege degerdi. Bu ana tanik oldugum için kendimi çok sansli hissediyorum ve beni davet eden Emniyet Spor Kulübü yetkililerine çok tesekkür ediyorum.

 Bu kurslar kapsaminda Basketbol basta olmak üzere Badminton, Voleybol, Tekvando,  Hentbol, Karate, Atletizim, Judo, Satranç, Masan Tenisi, Baglama ve Gitar alanlarindan olmak üzere 12 bransta kurslar düzenlenmis ve bu kurslara 705 çocugumuza ulasilmistir. Bu çocuklarimizdan 9 bransta 295 çocugumuz lisansli sporcu kimligi kazandirilmis ve Emniyet Spor Kulübü bünyesinde müsabakalara katilmistir. Bunlarla beraber daha bir çok etkinlik yapilmistir. Spor malzemeleri, bilgisayar egitimi, aile ziyaretleri, piknikler, konferanslar, vb. daha birçok güzel ve yararli etkinlik yapilmistir.

 Bu projenin basketbol ayaginda ise ilimizin en iyi antrenörlerinden biri olan Kenan BABACAN vardi. 100'e Yakin ögrenci ile en çok katilimin oldugu basketbol bransinda Kenan hocam bu çocuklarimiza basketbol egitimini dogru bir sekilde ve onlara basketbol askini asilamistir. Bu çocuklarimizi genç erkekler müsabakalarinda büyük bir zevkle de izlemekteyiz. Bu evlatlarimiz basketbolu çok seven bireyler olmus ve basketbolu bir yasayis haline getirmislerdir. Bunu da her halleri ile belli etmektedirler. Her çocuk katildigi kursu severek yapiyor oldugunu gözlemliyoruz. Sonuç itibari ile kursumuz amacina olasmis oldugunu aileler ve çocuklarimizla yaptigim sohbetlerden anliyor ve devaminin da gelmesini istiyorlar. Bize de bunu dile getirmemizi rica ettiler. Degerli Emniyet Müdürüm ve degerli kurum yetkilisi arkadaslarimiza bunu ulastirmayi borç biliyorum.

Iste sporu sevdirmek ve sporcu yetistirmenin bir baska yolu da bu ve buna benzer proje ve etkinlikler.   

Bu proje ve etkinliklerin olmasinda basta Il Valimiz Sayin Mustafa TOPRAK' a ve Valiligimiz çalisanlarina, Il Emniyet Müdürümüz Sayin Recep GÜVEN'e, Il Emniyet Müdür Yardimcimiz Sayin Erol ESEN'e, Emniyet Egitim Sube Müdürümüz Ali ZEYTIN'e, Proje Koordinatörü Osman Halil GÖKÜR'e, Emniyet Egitim Sube Personelleri ve proje ekibi; Halis KAAN, Bertan MENGÜÇ, Ali POLAT, Bekir Emre UÇKUN ve diger Emniyet Müdürlügü Personeline ve isimlerini sayamadigim onlarca antrenör arkadaslarima, projeye katilan tüm çocuklarimiza ve degerli ailelerine spor adina çok tesekkürlerimi, saygilarimi, sükranlarimi sunuyorum. Bu projelerin devaminin gelmesi ve daha çok katilimin saglanmasi en büyük dilegimiz ve istegimizdir.

Bir baska yazida bulusmak üzere herkese mutlu günler dilerim.   




RECEP ESER Diğer Yazıları
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250