Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

13-03-2014 RECEP ESER
RECEP ESER

RECEP ESER

DİYARBAKIR BASKETBOLUNDAN GÜZEL HABERLER

Şöyle bir bakalım Diyarbakır Basketbolunda neler oluyor, ne haberler var. Geçen yazımda da söylemiştim. Ben yazmazsam kimsenin yazacağı yok diye. Arada ufak tefek haberler çıkıyor ama daha çok olması ve gündemde tutulması kanısındayım. Sözü fazla uzatmadan üzerime düşeni yapayım ve basketboldan güzel haberleri yazayım.

Bölgesel ligde DİSKİ Spor ve Bağlar Belediye Spor olmak üzere 2 temsilcimiz ile mücadele ettik. Bu temsilcilerimizde Bağlar Belediye Spor kendi gurubundan çıkıp 3. Ligde mücadele etme hakkı elde etti. 3. Ligde şimdiye kadar da yaptığı 6 karşılaşmada 3 galibiyet 3 mağlubiyet aldı ve yoluna devam etmekte. Bu arada geçen hafta sonu Tokat Turhal Spor ile deplasmanda yaptığı kaşlılaşmada karşılaştıkları sorunlar, atılan siyasi sloganlar, ve oyuncularımıza yapılan hakaretlere ve darplara rağmen galip geldi. Her türlü olumsuzluklara rağmen galip gelen takımımızı kutluyor, Tokat Turhal Sporu da bu davranışından dolayı da kınıyoruz. Burada nasıl karşılanıp uğurlandığınızı ve Diyarbakır caddelerinde nasıl rahat rahat dolaşıp gezdiklerini hatırlamalarını rica ediyorum kendilerinden.

İlimiz Genç Erkekler Liginde Dicle Okulları Spor Kulübü İl Birinciliğini kazanarak Nisan ayında yapılacak olan Bölge Şampiyonasına hazırlanmakta.

Yine İlimiz Genç Bayanlar Liginde Bağlar Belediyesi Spor Kulübü İl Birinciliğini kazandı oda Bölge Şampiyonası için hazırlanmakta. Buradaki hedef 2. Lig. Bununda olmaması için herhangi bir neden yok gibi.

Yıldız Erkeklerde DSİ Spor Basketbol Takımı İl birinciliğini kazanırken bu hafta Elazığ'da yapılacak olan Bölge Şampiyonasında mücadele etmekte.  Kendilerine başarılar diliyorum.
Yine Yıldız Bayanlarda Bağlar Belediyesi Spor Kulübü İl birinciliğini kazandı ve Bu hafta ilimizde yapılacak olan Bölge Şampiyonasında mücadele etmekte. Yine buradaki hedefin Türkiye Finali olduğunu da hatırlatalım.

Küçük erkeklerde Dicle Okulları Spor Kulübü İl Birincisi olurken, Küçük Kızlarda Bağlar Belediyesi İl Birinciliğini kimseye kaptırmadı.

Okul müsabakalarında Genç Erkeklerde Dicle Koleji İl birincisi olurken, Genç Bayanlarda Muazzez SÜMER Kız Meslek Lisesi İl Birincisi oldu. Bölge şampiyonluğunu da kazanan Muazzez SÜMER Kız Meslek Lisesi Basketbol Takımı Yarı Finallere katılma hakkını elde etti.  

Yıldız Erkeklerde Özel Nil Dicle Koleji Yıldız Bayanlarda ise Namık TÜMER İlk Öğretim Okulu İl Birinciliğini kazandı.

Küçük Erkeklerde Namık Tümer İlk Öğretim Okulu, Bayanlarda ise Mesut YILMAZ İlk Öğretim Okulu İl Birinciliğini kazandı ve İlmimizi guruplarda temsil etme hakkını elde ettiler.

Bir başarıda geçtiğimiz günlerde Gaziantep ilinde yapılan Anadolu Yıldız Erkekler ve Kızlar Basketbol Gurup Şampiyonasında ilimiz karması hem erkeklerde hem de kızlarda birinci olarak yarı finallere katılma hakkını elde etmiş olması bu güzelliklere ayrı güzellik katmıştır.

Burada birincilik kazanan tüm takımlarımızı ve bu bağlamda emeği geçen herkesi kutluyorum. Gerek Bölge gerekse yarı final ve umuyoruz ki finallere de katılacak olan tüm takımlarımıza yürekten başarılar diliyorum

Bir diğer haberimiz Güneydoğu Anadolu Bölgesi Tüm Basketbol Adamları ve Sporcuları isimli Derneğimizle ilgili. Dernek olarak ilimiz Basketbol İlimiz Basketbol Temsilciliğine başvurarak hakemlerimize katkımızın olması açısından "İyi Bir Hakemin Özellikleri" konulu sunum yapmak istediğimizi ve bu konuda kendimizi sorumlu hissettiğimizi dile getirdik. Sağ olsun İl Temsilcisi Erhan KARDAŞ kardeşimiz bu yaklaşımımıza olumlu yaklaştı ve çok yararlı olduğuna inandığımız sunumumuzu hakem kardeşlerimize yaptık.

Ben köşemde yazılarımda ve haberlerimde hep güzel olan şeyleri yazdım. Tasvip etmediğimiz hoş olmayan olaylar yok mu? Elbette ki var. Hatta öyle şeyler görüyor ve duyuyorum ki basketbol adına kesinlikle olmaması gereken şeyler bunlar. Bunlardan dolayıdır ki Diyarbakır basketbolu hak ettiği yerde değil. Ama her şeye inat güzellikleri yazmaya devam edeceğim. Nerede basketbol adına bir güzellik varsa beni ve ekibimi orada göreceksiniz.




RECEP ESER Diğer Yazıları
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250